10 Μαρ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΟΛ


1. Χαιρετίζουμε τον αγώνα όλων των συναδέλφων διοικητικών, τεχνικών και δημοσιογράφων των περιοδικών, που απήργησαν χθες, αλλά και την έμπρακτη συμπαράσταση των συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων στον ΔΟΛ, που παραστάθηκαν στη συγκέντρωση και που υπέγραψαν κατά εκατοντάδες την αλληλεγγύη τους, αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε, έστω και αν παραμένουν ακόμα προβλήματα προς λύση.
Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε συνεχιζόμενες προκλητικές συμπεριφορές προϊσταμένων των Οικονομικών Υπηρεσιών της εταιρείας που αντιβαίνουν το πνεύμα των συμφωνιών με την ανώτατη διοίκηση, η οποία επέδειξε κατανόηση σε πολλά από τα δίκαια αιτήματα που τέθηκαν.

2. Σε σχέση με την «αλλαγή τρόπου καταβολής της μισθοδοσίας».

* Πέραν της όποιας νομιμότητας ως προς τη διαδικασία υιοθέτησης αυτής της απόφασης και
* πέραν της τουλάχιστον άκομψης κοινοποίησής της εν μέσω απεργίας με απρόσωπα και θολά emails, σε μια εταιρεία όπου έχουμε συνηθίσει οι τίτλοι να έχουν επώνυμο,

είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι:

α) Είναι αντιδεοντολογική και αναντίστοιχη από το πνεύμα της μέχρι σήμερα άψογης θεσμικής επικοινωνίας η μετατροπή του τρόπου καταβολής της μισθοδοσίας μας χωρίς προηγούμενη θεσμική διαβούλευση με τους εκπροσώπους μας.

β) Η απόφαση αυτή δημιουργεί ήδη προβλήματα, καθώς δεν έχουν καν προβλεφθεί οι ανθρώπινες ανάγκες καθημερινότητας και τα προβλήματα που η μονομερής αυτή απόφαση δεν έλαβε υπόψη της.

γ) Θεωρούμε ως αυτονόητο πως η εκ των υστέρων αποδοχή της εταιρείας να δώσει λύση σε τέτοιες καταστάσεις συναδέλφων (με προσωπικές προκαταβολές, κλπ.) θα έχει γενικότερη εφαρμογή σε όλους τους συναδέλφους και όχι μόνο στους συντάκτες των Νέων, για να μην υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

δ) Επί της ουσίας η απόφαση της εταιρείας να μεταθέσει κατά ένα 15-θήμερο την καταβολή του μισθού μας, εκμηδενίζοντας έτσι το δώρο του Πάσχα, αποτελεί ουσιαστικά επέκταση και στον ιδιωτικό τομέα της κυβερνητικής μείωσης των επιδομάτων στο δημόσιο τομέα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό (όχι μόνο κατά 30%), τουλάχιστον για φέτος.

στ) Η εφαρμογή του μέτρου αυτού εκτιμάται ότι ελάχιστα θα επιφέρει στην τόνωση της ταμειακής ρευστότητας του ομίλου, με δεδομένο ότι πλέον οι έκτακτες παροχές (κυριακάτικα, σαββατιάτικα, κλπ.) θα εκκαθαρίζονται εντός του μήνα όχι κατά τον επόμενο, όπως μέχρι σήμερα ίσχυε.

3. Ζητάμε από την εταιρεία μια ενημέρωση σε σχέση με το άτυπο πρόγραμμα «εθελουσίας» που βρίσκεται σε εφαρμογή στην εταιρεία, καθώς σε ορισμένα τμήματα δηλώθηκε αναστολή, άρση ή ακύρωση του προγράμματος αυτού.

4. Δυναμικά και αγωνιστικά θα δώσουμε όλοι μας το παρόν στην αυριανή γενική απεργία όλων των εργαζομένων στην Ελλάδα, καθώς η πρόσφατη εμπειρία μας δείχνει πως η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και στο λαό της χώρας δεν αφορά μόνο το δημόσιο ή κάποιους τομείς, αλλά όλους μας.

5. Τέλος, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στην «Απογευματινή» και τους διαβεβαιώνουμε ότι αντιπροσωπεία μας θα ενισχύσει με όλα τα μέσα και την παρουσία της στις προαναγγελθείσες για την επόμενη εβδομάδα απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς