25 Ιουν 2010

Ασφαλιζεται η δουλειά στα portals-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα ασφαλίζονται πλέον και οι εργαζόμενοι στα ενημερωτικά sites και portals (δημοσιογράφοι και προσωπικό).
Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών των Σωματείων και απροθυμίας από πλευράς πολιτείας να αναγνωριστεί η εργασία στα ηλεκτρονικά μέσα και να ασφαλιστεί από το ίδιο Ταμείο (προηγουμένως ΤΣΠΕΑΘ και τώρα ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα ΜΜΕ το θέμα ρυθμίζεται.

Στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό (άρθρο 68) που κατέθεσε το υπουργείο εργασίας το προσωπικό των επιχειρήσεων ειδησεογραφικών sites που εδρεύουν στην Ελλάδα, ασφαλίζεται στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΜΜΕ (ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, λογαριασμός ΤΣΠΕΑΘ).

Για τους εργαζόμενους στα ενημερωτικά sites και portals θα εφαρμόζονται υποχρεωτικά από τους εργοδότες οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ΕΣΗΕΑ – ΕΙΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ – ΕΙΗΕΑ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι διαφημίσεις ή τα άλλα “πληρωμένα δημοσιεύματα” που προβάλλονται από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες θα επιβαρύνονται με αγγελιόσημο, αντίστοιχο με αυτό που καταβάλλεται για την τηλεόραση (21,5%) . Το κόστος θα το πληρώνει αποκλειστικά και αμέσως ο διαφημιζόμενος ή ο διαφημιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς