3 Ιουλ 2010

Μαζικές απολύσεις τεχνικών στο ΣΤΑΡ Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη 3 Ιουλίου 2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας
‘Άλλες τρεις απολύσεις τεχνικών που εργάζονταν στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σταρ ήρθαν να προστεθούν στις ήδη έντεκα ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυμένων σε δέκα τέσσερις, μέχρι στιγμής.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ιδιοκτησίας Βαρδή Βαρδινογιάννη τηλεοπτικού σταθμού, Πάνος Κυριακόπουλος πετά αδίστακτα στον δρόμο εργαζόμενους που δέκα χρόνια τώρα έδιναν τα πάντα, διακινδυνεύοντας ακόμα και τις ίδιες τους τις ζωές στις αποστολές που πραγματοποιούσαν σε εμπόλεμες περιοχές, προκειμένου να πλουτίζει η οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Το πρόσχημα της κρίσης και το επιχείρημα ότι μειώνει τους παχυλούς μισθούς των στελεχών του σταθμού και του δικού του που επικαλείται ο κύριος Κυριακόπουλος είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθειά για να τους διαφυλάξει,
Γιατί, κύριε Κυριακόπουλε, με το να μειωθεί ένας μηνιαίος μισθός μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κατά δύο τρία χιλιάρικα, δεν παύει να είναι παχυλός. Το να χάσει όμως κάποιος την δουλειά του ή να του μειωθεί το μηνιαίο εισόδημα των χιλίων ευρώ που παίρνει κατά ένα ή δύο κατοστάρικα, είναι καταστροφικό γι αυτόν και την οικογένειά του.
Κύριε Βαρδή Βαρδινογιάννη, η Ελλάδα δεν σταματά στην Λαμία, η ύπαρξη και η λειτουργία του παρατήματος του τηλεοπτικού σας σταθμού στην Θεσσαλονίκη είναι επιβεβλημένη όχι μόνο για να εκφράζει την πανελλαδικότητά του αλλά και για να αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη ότι είναι κοντά στον έλληνα που ζει στα Βόρεια σύνορα της Χώρας μας.
Το ότι το παράρτημα Θεσσαλονίκης υπήρξε για φέτος ζημιογόνο, δεν σημαίνει τίποτα μπροστά στα παραπάνω και μπροστά στην γενική κερδοφορία των επιχειρήσεών σας. Άλλωστε, σύμφωνα με τις συγχαρητήριες επιστολές που έστελνε στους εργαζόμενους ο κύριος Κυριακόπουλος, όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν κερδοφόρο.
Το να στηριχθεί σε ενοικιαζόμενο προσωπικό ή σε εικόνες που θα ζητιανεύει από τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να καλύπτει την ειδησεογραφία της Βόρειας Ελλάδας δεν αρμόζει σε ένα κανάλι σαν το ΣΤΑΡ.
Γιατί αφ ενός μεν η ενοικιαζόμενη εργασία είναι φτηνή επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανασφάλιστη και γίνεται στιγνή εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία, αφ εταίρου δε η παραχώρηση εικόνας από άλλον τηλεοπτικό σταθμό είναι δουλειά άλλου εργαζόμενου που παραχωρείται παράνομα χωρίς καν να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού της.
Εμείς για μια ακόμα φορά καλούμε όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στην Βόρεια Ελλάδα, είτε είναι μέλη μας είτε όχι, να μην δεχτούν σε καμιά περίπτωση να αντικαταστήσουν τους απολυμένους συναδέλφους τους, όσο ανάγκη εργασίας κι αν έχουν. Να μη αφήσουν η ανάγκη αυτή να γίνει προϊόν εκμετάλλευση από τους ιθύνοντες του ΣΤΑΡ.
Ζητάμε, τέλος, από τους αρμόδιους υπουργούς, στον νόμο για την χορήγηση αδειών Εθνικής Εμβέλειας αντί ενοικίου στην συχνότητα να μπει διάταξη που για να τους χορηγηθεί η άδεια θα πρέπει υποχρεωτικά να διατηρούν επανδρωμένες και πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις σε Καβάλα Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο και να απασχολούν σε αυτές συγκεκριμένο αριθμό τεχνικών
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς