16 Ιουλ 2010

Αναστολή της απεργίας στο "Κέρδος"- ραντεβού το Σεπτέμβρη

Ενα έκτακτο ΔΣ και μία ανακοίνωση έδωσαν την... πολυπόθητη (Για τούς έχοντες συμφέρον και άγρια πιέζοντες )αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στο "Κέρδος" λόγω της απόλυσης του εκπροσώπου. Μάχη έδωσε ως την τελευταία στιγμή ο Σόμπολος να σταματήσει η απεργία χωρίς καμία δέσμευση...Μαζι του και ο Κυρίτσης. Η Μαγιάση έκανε μία προσπάθεια να τα συμβιβάσει και τελικά ψήφισε λευκό. Απόντες οι Βλαβιανός, Πετραλιά, Ράμμος και Τσαλαπάτης (ως συνήθως).

Οι υπόλοιποι (Νταουντάκη, Νταβανέλος, Κουμπιάς, Βιδάλη) αποδέχθηκαν, μετά απο σκληρή μάχη, την αναστολή αλλά με συγκεκριμένες δεσμεύσεις που ικανοποιούν τον ίδιο τον εκπρόσωπο και τους εργαζόμενους (έτσι όπως είχε εκφραστεί και στη συνέλευση της προηγούμενης ημέρας (Υπερασπιζόμαστε ανυποχώρητα τον εκπρόσωπο αλλά τροποποιούμε την στάση μας για να δοθεί χρόνος για σκέψεις και διαπραγματεύσεις). Μετά απο αυτό, εκδόθηκε η πιό κάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την αναστολή των προγραμματισμένων, από την ερχόμενη Δευτέρα 19/7, απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά τη δέσμευση της εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ», ότι τον Σεπτέμβριο θα επανεξετασθεί το θέμα του απολυθέντος συναδέλφου Τζώρτζη Ρούσσου και ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις από την εφημερίδα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αντιδρά δυναμικά και αποφασιστικά σε κάθε απόπειρα απόλυσης συνδικαλιστικού εκπροσώπου στις επιχειρήσεις ενημέρωσης. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν είναι κοινή η εκτίμηση ότι τέτοιες «πρωτοβουλίες» της εργοδοσίας ή διευθυντικών στελεχών αποτελούν, πλέον, την πρόφαση για κύμα απολύσεων συναδέλφων!

Στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ», μετά την απόλυση του εκπροσώπου των εργαζομένων Τζώρτζη Ρούσσου, πραγματοποιήθηκαν οι εξής απεργίες: 9/7 24ωρη, 13 & 14/7 48ωρη, 16/7 24ωρη, που ανέδειξαν το αίτημα των συντακτών της εφημερίδας για την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συντάκτες του «ΚΕΡΔΟΥΣ» σε Συνέλευση στα γραφεία της εφημερίδας, τη Δευτέρα 19/7, στις 6 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς