13 Ιουλ 2010

Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος στο Μεξικό, απήχθησαν τρείς στη Νιγηρία

Ο δημοσιογράφος Μάρκο Αουρέλιο Μαρτίνες Τιχερίνα απήχθη και δολοφονήθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι το περασμένο Σάββατο στο βόρειο Μεξικό, αυξάνοντας στους εννέα τον αριθμό των επαγγελματιών του Τύπου που έχουν δολοφονηθεί στη χώρα από τις αρχές του έτους, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο 45χρονος εργαζόταν ως δημοσιογράφος στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Λα Τρεμένδα στο Μοντεμορέλος στην Πολιτεία Νουέβο Λεόν.
Η προηγούμενη δολοφονία δημοσιογράφου διαπράχθηκε μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα. Ο 27χρονος Χιούγκο Αλφρέδο Ολιβέιρα, συνοδιοκτήτης με τον πατέρα του της εφημερίδας Ελ Δία στο Μιτσοακάν (δυτικά) είχε βρεθεί με τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Το πτώμα του Ολιβέιρα βρέθηκε κοντά σε περιοχή όπου είχε προηγηθεί ανταλλαγή πυρών στην πόλη Απατζινγκάν στην πολιτεία του νότιου Μιτσοακάν, δήλωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας. Η οικογένεια του Ολιβέρα ανακοίνωσε ότι οι δράστες εισέβαλαν στο γραφείο του και πήραν φακέλους και σκληρούς δίσκους υπολογιστών. Ο Ολιβέρα εργαζόταν στις τοπικές εφημερίδες "Ελ Ντία ντε Μιτσοακάν" και στην "Λα Βοζ ντε Μιτσοακάν".

Το Μεξικό είναι η πλέον επικίνδυνη χώρα της αμερικανικής ηπείρου για τους δημοσιογράφους. Πριν την τελευταία δολοφονία, η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα είχε καταμετρήσει 64 δολοφονίες δημοσιογράφων από το 2000. Δημοσιογράφοι είναι συχνά τα παράπλευρα θύματα του πολέμου των καρτέλ των ναρκωτικών, που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου προς τις ΗΠΑ.

Απαγωγή στη Νιγηρία

Αλλά και στη Νιγηρία, τρεις δημοσιογράφοι απήχθησαν από ενόπλους, οι οποίοι ζητούν λύτρα ύψους 250 εκατ. νάιρα (περίπου 1,66 εκατ. δολάρια) για να τους απελευθερώσουν, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και οι σύναδελφοί τους.

πηγη:Newstime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς