26 Αυγ 2010

Μόνο 700 συμβασιούχοι στήν ΕΡΤ- την άλλη εβδομάδα η προκήρυξη


Τετρακόσιες θέσεις εργασίας λιγότερες από το 2009 (μείωση κατά 35%) αλλά και λιγότερες κατά 100 από αυτά που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση είναι οι θέσεις συμβασιούχων που θα προσληφθούν τελικά στην ΕΡΤ.


Συνολικά θα προσληφθούν 700 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.
Το 2009 οι συμβασιούχοι ήταν 1100 περίπου. Όταν διέκοψε τις συμβάσεις του η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα προσλάβει, με προκήρυξη 800 περίπου συμβασιούχους με τη διαδικασία του open government.
Χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα το υπουργείο Οικονομικών άσκησε μεγάλες πιέσεις ώστε να μειωθεί αυτός ο αριθμός και να περιοριστεί σε…600, άλλά η παρέμβαση της ΠΟΣΠΕΡΤ προς την αντίθετη κατεύθυνση έδωσε ως τελικό αριθμό το..700- που θα πει 400 χαμένες θέσεις. Αντίστοιχη μείωση θα έχει και το κόστος της πρόσληψής του που από τα προβλεπόμενα 32 εκατομμύρια ευρώ θα πέσει στα 27.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η προκήρυξη διαγωνισμού για τις προσλήψεις θα ανακοινωθεί τη εβδομάδα που μας έρχεται και θα ορίζει ως βασικές προϋποθέσεις την προϋπηρεσία και την προηγούμενη εμπειρία στην τηλεόραση. Αρνητικό στοιχείο για την πρόσληψη θα είναι η απασχόληση σε άλλο Μέσο (πλην της εφημερίδας) καθώς το «ασυμβίβαστο» θα επεκταθεί σε όλα τα Μέσα που διαθέτει η ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, ίντερνετ, περιοδικό) Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.opengov.gr.

Αναλυτικά η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ είναι η εξής:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, κατά τη χθεσινή και την προχθεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε:
1.Την αναδιαμόρφωση του αιτήματος για τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό, ενώ στο αίτημα που είχε υποβληθεί προβλέπονταν η πρόσληψη 804 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου με ετήσιο συνολικό κόστος ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, μετά την αναμόρφωση του αιτήματος, ο μέγιστος αριθμός των προς πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (για ένα έτος) ανέρχεται στους 700, ενώ το συνολικό ετήσιο κόστος που συνεπάγεται η πρόσληψή τους ανέρχεται έως και 27 εκατομμύρια ευρώ. Το νέο αίτημα που θα αφορά στην πρόσληψη των 700 συμβασιούχων θα σταλεί στα αρμόδια όργανα για την έκδοση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς