11 Σεπ 2010

Πέντε ακόμη αυτοκτονίες στη France Telecom


Πέντε υπάλληλοι της France Telecom αυτοκτόνησαν σε διάστημα δύο εβδομάδων γεγονός που εντείνει την ανησυχία στη διοίκηση της ημικρατικής εταιρίας, καθώς από το 2008 έχουν αυτοκτονήσει 58 εργαζόμενοι σε αυτή.

Με τους δύο νέους θανάτους ο αριθμός των αυτοκτονιών τη φετινή χρονιά ανήλθε σε 23, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν συνδέονται με τις συνθήκες εργασίας στην κολοσσιαία εταιρία τηλεπικοινωνιών, η οποία απασχολεί 100.000 εργαζόμενους.

Τον Απρίλιο η εισαγγελία στο Παρίσι ξεκίνησε δικαστική έρευνα για την υπόθεση μετά από μήνυση που κατέθεσε το συνδικάτο Sud PTT κατηγορώντας την France Telecom ότι σκοπίμως δημιουργεί ένα αφόρητο εργασιακό περιβάλλον, ώστε οι υπάλληλοί της να παραιτούνται κι η εταιρία να μειώνει το εργατικό της δυναμικό και κατά συνέπεια να περιορίζει τις δαπάνες της.
Επειδή η France Telecom είναι ημικρατική εταιρία, πολλοί από τους υπαλλήλους της θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και δεν μπορούν να απολυθούν.

Το Φεβρουάριο, έκθεση για τις συνθήκες εργασίας στην France Telecom που παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα του Παρισιού συμπέρανε ότι μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία και να κατηγορηθεί η εταιρία για ηθική παρενόχληση.

Τον Ιούλιο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μία από τις αυτοκτονίες μπορεί να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα καθώς ο αυτόχειρας, 51 ετών, είχε αφήσει αποχαιρετιστήριο σημείωμα που ανέφερε ότι οι συνθήκες εργασίας τον οδήγησαν στην πράξη του.
πηγή: The insider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς