13 Οκτ 2010

Ενοποίηση αθλητικών τμημάτων στον ΠΗΓΑΣΟ- και άλλες εργασιακές αλλαγές


Σιωπηρά ,σχεδόν…ανεπαισθήτως (και) στο ΕΘΝΟΣ αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις. Και αφορούν κυρίως τους δημοσιογράφους – ναι, αυτούς που πίστευαν ότι δεν θα φτάσει ως αυτούς το μαχαίρι και θα μείνει μόνο στους διοικητικούς…

Για παράδειγμα: Η ενοποίηση των αθλητικών τμημάτων του ΠΗΓΑΣΟΥ που τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούσε ως φήμη (και πάντα το διέψευδαν) από σήμερα είναι πια γεγονός.
Μάλιστα, οι συντάκτες του Εθνοσπόρ, όχι μόνο πληροφορήθηκαν σήμερα ότι ενοποιούνται με το «Goal» αλλά και ότι αλλάζουν και θα…βολευτούν στα ίδια γραφεία με τους συντάκτες του «Goal». Είναι σίγουρο ότι εξ αιτίας αυτής της συνένωσης θα δημιουργηθούν επικαλύψεις ρεπορτάζ και το πιθανότερο (για να μην είμαστε απόλυτοι και πούμε το βέβαιο) πλεόνασμα θέσεων εργασίας.
Τι θα απογίνουν όσοι περισσεύουν; Ακόμη κι αν μετακινηθούν σε πρώτη φάση σε άλλα τμήματα η πρόσφατη εμπειρία των απολύσεων στο Έθνος δείχνει ποια θα είναι τελικά η τύχη τους. Οι πρώτοι που έφυγαν από την εφημερίδα ήταν ακριβώς συντάκτες που είχαν μετακινηθεί σε ένθετα η περιοδικά του ομίλου και μετά αντιμετωπίστηκαν ως «ξένο σώμα» προς το μητρικό Έθνος. ( Ο χαρακτηρισμός ανήκει στο Διευθυντή της εφημερίδας στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όταν τον επισκέφθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις).

Ταυτόχρονα έχουν αρχίσει και οι μετακινήσεις από το σώμα της εφημερίδας προς το πόρταλ του ομίλου (προς το παρόν με διατήρηση του μισθολογίου της εφημερίδας). Κι όποιος αντέξει άντεξε, όποιος δεν αντέξει φεύγει…

Τέλος, ετοιμάζεται πυρετωδώς η δημιουργία news room (κατά τα πρότυπα του ΔΟΛ), δηλαδή ενός εσωτερικού «πρακτορείου ειδήσεων» ” που θα διανέμει τα κείμενα των συντακτών σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του ομίλου, χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή, καταστρατηγώντας κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης. Και, βέβαια, πάλι με αναπόφευκτη συνέπεια τη δημιουργία πλεονάσματος θέσεων εργασίας όπου όλοι γνωρίζουμε ποια λύση θα επιλεγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς