12 Οκτ 2010

Στο νοσοκομείο απολυμένος δημοσιογράφος απο την Ελευθεροτυπία


Μια νέα απόλυση στην Ελευθεροτυπία- δημοσιογράφου αυτή τη φορά- που έγινε χθες το απόγευμα στην εφημερίδα παραλίγο να έχει τραγική κατάληξη.
Ξαφνικά, οι συνάδελφοι του στο γραφείο τον είδαν να σωριάζεται κάτω με χαρακτηριστικά εμφράγματος και πανικόβλητοι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο-χωρίς ως τη στιγμή εκείνη να γνωρίζουν για την απόλυσή του καθώς δεν είχε πεί τίποτα. Το θέμα πήρε δραματικές διαστάσεις καθώς άλλοι συνάδελφοι που ερχόντουσαν να ρωτήσουν αν ισχύει η απόλυση μάθαιναν ότι βρισκόταν ήδη στο νοσοκομείο και οι «γείτονές» του στο γραφείο συνειδητοποιούσαν το λόγο της κατάρρευσής του. Ευτυχώς, απ΄ ότι δείχνουν οι πρώτες εξετάσεις, δεν πρόκειται για έμφραγμα αλλά μάλλον ισχαιμικό επεισόδιο και ο συνάδελφος είναι εκτός κινδύνου αν και παρεμένει στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για τον επικεφαλής του οικονομικού ρεπορτάζ στο Κυριακάτικο φύλλο (δεν αναφέρουμε το όνομά του γιατί κανείς δεν έχει ακόμη μιλήσει μαζί του) και επίσης υπεύθυνο για το ηλεκτρονικό enet.gr το οποίο, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας είχε «στήσει» ο ίδιος.
Κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο της απόλυσης αλλά, σύμφωνα με όσα έλεγαν οι, ιδιαίτερα αναστατωμένοι συντάκτες λόγω και αναπόφευκτων συνειρμών, η εργοδοσία της εφημερίδας του είχε προτείνει αλλαγές στην επαγγελματική του θέση τις οποίες δεν είχε αποδεχτεί .

Αύριο το μεσημέρι στις 3.30μμ στον έκτο όροφο της «Ελευθεροτυπίας» θα πραγματοποιηθεί συνέλευση όλων των εργαζομένων στην Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, στη ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε στην οποία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων της εφημερίδας. Από το λογιστήριο, το μάρκετινγκ, τα ατελιέ, ως τα περιοδικά, τη φωτοσύνθεση, το τεχνικό τμήμα, το ιντερνετ, τη σύνταξη καθώς επίσης και το τυπογραφείο του Κορωπίου.Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στη συνέλευση είναι:1. Απολογισμός της στρατηγικής ”περικοπών” της επιχείρησης που έχει πετάξει στο δρόμο 45 εργαζόμενους, τις τελευταίες 55 μέρες.2. Διεξοδική συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τη... συλλογική αντιμετώπιση του αναμενόμενου τρίτου γύρου ομαδικών απολύσεων.

Και, βέβαια, το θέμα της δραματικής απόλυσης είναι σίγουρο ότι θα είναι μέσα στα κεντρικά θέματα που θα συζητηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς