16 Οκτ 2010

Κραυγή δημοσιογράφων από τη zougla του Μ. Τριανταφυλλόπουλου

Είμαστε εργαζόμενοι δημοσιογράφοι των 600-700 ευρώ και τα 150-200 ευρώ τον μήνα του Σαββατοκύριακου μας έδιναν λίγη ανάσα. Τώρα μας τα έκοψαν και μας πιέζουν να δουλεύουμε ΔΩΡΕΑΝ τα Σαββατοκύριακα και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΠΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Αλλά και πριν δεν μας έδιναν τα ρεπό που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία. Συχνά δουλεύουμε ένα μήνα συνέχεια, χωρίς διακοπή. Δεν βλέπουμε τους φίλους μας και τους συντρόφους μας, δεν έχουμε χρόνο για διασκέδαση.

Την Επιθεώρηση Εργασίας ξεχάστε τη. Αν το καταγγείλουμε θα έλθουν επιθεωρητές και «κατά λάθος» θα πάνε σε διπλανό κτίριο και θα τα βρουν όλα μια χαρά. Έχει ξαναγίνει πριν από αρκετό καιρό. Τα ξέρει αυτά η Λούκα Κατσέλη;
Η εργασία προσφέρεται με μεσαιωνικούς όρους, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, και οι δημοσιογράφοι γίνονται μπαλάκι στις επιθυμίες του εργοδότη. Ξέρουμε ότι αν διαμαρτυρηθούμε για την ΔΟΥΛΕΙΑ του Σαββατοκύριακου θα απολυθούμε και δεν θα ξαναβρούμε δουλειά.
Η ΕΣΗΕΑ δεν ενδιαφέρεται και μας έχει εγκαταλείψει. Δουλεύουμε συχνά παραπάνω από το ωράριο χωρίς να μας πληρώνουν υπερωρίες, μας αναγκάζουν να κάνουμε δουλειές που δεν κάνουν δημοσιογράφοι σε άλλα ΜΜΕ.
Σε κάθε απεργία μας αναγκάζουν να είμαστε απεργοσπάστες γιατί τον Παναγόπουλο της ΓΣΣΕ τον έχει στο τσεπάκι του το αφεντικό.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ
πηγή:syspeirosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς