14 Ιαν 2011

ΚΑΝΑΛΙ 1: Μποναμάς με 19 ρουσφέτια στο Δήμο

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 19 «δικά» της παιδιά βόλεψε η δημοτική ομάδα Φασούλα στον κατά τα άλλα χρεωκοπημένο Δήμο Πειραιά από το ήδη ξεπαραδιασμένο και αναξιόπιστο «Κανάλι 1».
Από τα 19 ρουσφέτια που έγιναν παραμονή πρωτοχρονιάς, τα πέντε αφορούν σε δημοσιογράφους και μάλιστα σε πρόσωπα που βρέθηκαν απέναντι σε όλους - όσοι κινητοποιηθήκαμε στο παρελθόν διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών που δεν ήταν ικανή να δώσει η τότε διοίκηση της ΔΗΡΑΠ. Το χειρότερο όλων είναι ότι ο γιος της τότε προέδρου Σταυρούλας Καρύδη βρίσκεται στη λίστα των προσλήψεων!
Κάθε όριο νομιμότητας και αξιοκρατίας έχει ξεπεραστεί στην πόλη μας από τον μικρόκοσμο των διακομματικών τρωκτικών που έχουν αλώσει το Δήμο Πειραιά και τις δημοτικές επιχειρήσεις του. Το άντρο της σήψης και της διαφθοράς, ο χρεωκοπημένος Δήμος έρχεται για μια φορά ακόμα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Λίγους μήνες μετά τα κλαψουρίσματα του Παναγιώτη Φασούλα, ότι δήθεν αόρατα συμφέροντα τον στοχοποίησαν και πως ο Δήμος δεν μπορούσε να πληρώσει τους μισθούς υπαλλήλων, μια απόφαση έρχεται να δείξει πόσο άτολμος, πόσο λίγος και πόσο ταυτισμένος με την αντίληψη των ρουσφετιών και των εξυπηρετήσεων μπορεί να χαρακτηρισθεί ένας συμπαθής και καλοπροαίρετος χωρίς ηγετικές ικανότητες.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι προσλήψεις αποφασίστηκαν την τελευταία στιγμή και αποτέλεσαν το αποχαιρετιστήριο δώρο που έκανε ο αμφιλεγόμενος πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Οικονομόπουλος στην ομάδα που τον έβγαλε «λάδι» σε όσες περιπέτειες είχε με δημοσιογράφους.
Με τον ίδιο τρόπο άλλωστε ο Οικονομόπουλος επέβαλε στον (φαινομενικά) ΠΑΣΟΚο Φασούλα τον πρώην εκπρόσωπο της Ν.Δ. και αργόμισθο της ΔΕΠΑΠ (για πολλά χρόνια) Νίκο Ελευθερόγλου, μόλις τον πέταξαν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού όπου παρίστανε τον εκπρόσωπο Τύπου με λεφτά του ελληνικού λαού.
Σε προσωποπαγείς θέσεις με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου βολεύτηκαν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι-δημοτικοί υπάλληλοι:
- Θεόδωρος Παπαντωνίου,
- Βαγγέλης Χατζηκωνσταντής,
- Νίκος Μπουρσινός,
- Θοδωρής Ασβεστόπουλος,
- Άννα Ζαντίδου.
Εκτός του Ελευθερόγλου που αντέγραψε τον Ρουσόπουλο και πήρε πτυχίο από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο την ώρα που «δούλευε» σε τρεις-τέσσερις δουλειές στο Δημόσιο, στην Αυτοδιοίκηση και σε προσωπικές μπίζνες, όλοι οι άλλοι έχουν τελειώσει μόνο το λύκειο.
Όπως καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους στο «Κανάλι 1» ο Μπουρσινός αν και εκπρόσωπος των συντακτών στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άνοιξε «μέτωπο» με τους ηχολήπτες και με την ΕΤΕΡ (η οποία τον έχει καταγγείλει) εκτελώντας εντολές της διοίκησης. Φέρεται επίσης να έχει απειλήσει συμβασιούχους του «Καναλιού 1» ότι θα έμεναν στο δρόμο αν μάθαινε η πρόεδρος Καρύδη και το γραφείο δημάρχου ότι μιλάνε με την ΕΣΗΕΑ! Αυτό το πρόσωπο μάλιστα κάνει και τον αριστερό…
Το προφίλ των άλλων δημοσιογραφικών αστεριών δεν διαφέρει και πολύ. Ένας ήταν αθλητικός ρεπόρτερ που δεν ευδοκίμησε στο ρεπορτάζ και μετά κάλυπτε αποκλειστικά -κατόπιν εντολής «άνωθεν»- μόνο τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Άλλος είναι γιος πρώην μουσικού παραγωγού του «Καναλιού 1» που έκανε και το γκαρσόνι σε μπαρ όπου έχει μετοχές ο πατέρας του. Ένα πρόσωπο ακόμα προέρχεται από οικογένεια με έντονη δραστηριότητα σε χωματουργικές εργασίες και ανέλαβε αρκετές φορές εργολαβίες αρκετών χιλιάδων ευρώ με απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Πειραιά.
Εκτός από τον γιο της πρώην προέδρου του «Καναλιού 1» Σταυρούλας Καρύδη, του Γιώργου Καρύδη που τοποθετήθηκε σε θέση «γραμματειακής υποστήριξης», προσλήφθηκε συγγενικό πρόσωπο τοπικού «εκδότη» που κάνει παράλληλα τον έμπορο κρασιών – ειδικού προμηθευτή του Δήμου, «εκπομπάρχη» του «Καναλιού 1» και τον κομματάρχη σε νησί της Α’ Πειραιά.
Οι 19 προσληφθέντες σε προσωποπαγείς θέσεις όπως αναφέρονται στο ΦΕΚ είναι οι εξής:
- Θόδωρος Παπαντωνίου ΔΕ Δημοσιογράφος
- Ευάγγελος Χατζηκωνσταντίνου ΔΕ Δημοσιογράφος
- Μαρουσώ Τσιριγωτάκη ΔΕ Γραμματειακή Υποστήριξη
- Ηλίας Κατσαφάδος ΔΕ Κλητήρας
- Νικόλαος Μπουρσινός ΔΕ Δημοσιογράφος
- Θεόδωρος Ασβεστόπουλος ΔΕ Δημοσιογράφος
- Κωνσταντίνος Λαζαρίδης ΤΕ Ηχολήπτης
- Ειρήνη Βαγγελάτου ΔΕ Δημόσιες Σχέσεις – Διαφήμιση
- Αθηνά Κωνσταντουδάκη ΔΕ Γραμματειακή Υποστήριξη
- Γεωργία Τσορφολιά ΔΕ Λογιστηρίου
- Δημήτριος Μορφέσης ΤΕ Ηχολήπτης
- Άννα Ζαντίδου ΔΕ Δημοσιογράφος
- Αικατερίνη Αποκκαλίδου ΤΕ Ηχολήπτρια
- Γεωργία Καρρά ΔΕ Γραμματειακή Υποστήριξη
- Δημήτριος Παπαδάκης ΤΕ Ηχολήπτης
- Βασιλική Καραντουμάνη ΔΕ Γραμματειακή Υποστήριξη
- Παναγιώτης Μαζαράκης ΤΕ Ηχολήπτης
- Παναγιώτης Πετρόπουλος ΠΕ Νομικός Σύμβουλος.
Σ’ αυτή τη λίστα πρέπει θα βρει κανείς μερικά από τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την αποτυχία του Φασούλα. Κι αυτά συμβαίνουν την ώρα που υπήρξαν αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι και άλλα πρόσωπα μέσα από τη δημοτική ομάδα που προσπάθησαν να κάνουν δουλειά, θεωρήθηκαν «ξένα σώματα» κι αποβλήθηκαν για να συνεχιστεί το φαγοπότι με τα λεφτά των πολιτών.

Σύμφωνα με την 133363/3766 της 22 Δεκέμβρη 2010 απόφασης του Δήμου Πειραιά που υπογράφει ο αντικαταστάτης του μονίμως απόντα Φασούλα, ο Αντώνης Αρώνης, οι 19 προσωποπαγείς θέσεις «κολλητών» θα στοιχίσουν 450 χιλιάδες ευρώ ετησίως στον βουλιαγμένο Δήμο που δεν μπορεί να μαζέψει τα σκουπίδια ή να αλλάξει λάμπες.
Από απλή περιέργεια:
Τι θα κάνει η ΕΣΗΕΑ με τους δημοσιογράφους που έχουν μετατραπεί σε δημοτικούς υπαλλήλους; Τι δουλειά θα κάνουν ακριβώς δημοσιογράφοι, τεχνικοί και «ειδικοί» των ΜΜΕ στις υπηρεσίες του Δήμου; Μήπως σκοπεύουν να τους χρησιμοποιούν πλαγίως στο ραδιόφωνο ή στο ίντερνετ και με ποιο νομικό καθεστώς; Ένα είναι σίγουρο: Δεν θα εξυπηρετούν αυτούς που τους πληρώνουν, δηλαδή τους δημότες.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΚΑΝΑΛΙ 1» / ΔΗΡΑΠ
(όσο ακόμα υπάρχει)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς