2 Ιουν 2015

Κάνε τα σωστά …follow

Του Δημήτρη Σούλτα

Τα τελευταία χρόνια η ζωή μας γέμισε από followers. Τα κοινωνικά δίκτυα έγιναν για πολλούς καθημερινή συνήθεια και οι περισσότεροι πορεύονται μέσα σ’ αυτά ως ακόλουθοι ή ακολουθούμενοι. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι απαραιτήτως κακή, αρκεί να ξέρεις ποιον ακολουθείς και για ποιόν λόγο.

Κάπως έτσι είναι και ο συνδικαλισμός που έχει εδώ και χρόνια δυσφημιστεί από πολλά ατυχή ή εσκεμμένα  και καθόλου αθώα follow.

Από τα follow σε πολιτικούς και κομματικούς μηχανισμούς
Από τα follow σε συμφέροντα  (επιχειρηματικά και άλλα).
Από τα follow σε αυλές παντός είδους.
Αν όμως κάτι μας έμαθε αυτή η δουλειά είναι πως όσο πιο φανατικός follower είσαι, τόσο ...
λιγότερο δημοσιογράφος λογίζεσαι.

Όσο σε προσπερνούν τα γεγονότα και εσύ ασθμαίνοντας προσπαθήσεις να ακολουθήσεις, τόσο πιο μακριά από ένα καλύτερο μέλλον είσαι.

Γι αυτό, με αφορμή τις εκλογές του Ιουνίου, θα πρέπει ως κλάδος να επαναπροσδιορίσουμε τι ακολουθούμε και ποιοι μας ακολουθούν.

Μια καλή αρχή- μιας και μιλάμε για την εποχή του διαδικτύου-  είναι να δικαιωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στο διαδίκτυο, να σταματήσουν οι «γαλέρες» και να απολαμβάνουν όλοι πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Μπορεί ορισμένες φορές κάποιοι να απογοητεύονται και δικαιολογημένα. Αλλά πάντα το μυστικό είναι στην κοινή προσπάθεια. Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα.

Άλλωστε εμείς οι Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι δεν φοβόμαστε τους υψηλούς στόχους. Γιατί όπως λέμε στο μπάσκετ, έχουμε καλό ... follow up

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς