27 Φεβ 2011

Ποιός ετοιμάζεται να ρίξει "σωσίβιο" στο ALTER;Πολύ κοντά στην εξεύρεση λύσης, μέσω επενδυτή που θα εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο, βρίσκεται η διοίκηση του Alter σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Marfin), ενώ σύντομα αναμένονται και ανακοινώσεις.


Ηδη η Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ δηλώνει ότι «βρίσκεται σε συζητήσεις στο πλαίσιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρείας, για τη συμμετοχή νέων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο, ενώ συνεχίζονται και οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες». Μάλιστα ο ίδιος ο Κ. Γιαννίκος έχει ζητήσει την ανοχή της ΕΣΗΕΑ, καθώς πολύ σύντομα, η υπόθεση «σωτηρία του Alter» θα έχει λάβει αίσιο τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των λύσεων, που αναζητούνται, περιλαμβάνεται και μια ενδιαφερόμενη επενδυτική εταιρεία ξένων συμφερόντων, η οποία προτίθεται:
α) να αναλάβει μέρος των χρεών που αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ.
β) Να καταβάλει το ποσό των 20 εκατ., προκειμένου να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, από την οποία θα μειωθεί αναλογικά το ποσοστό των μετόχων.
γ) Να εγκαινιάσει κύκλο διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες, να μπει σε διακανονισμό με τις διαφημιστικές και να καταρτίσει business plan επιβίωσης, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε έναν μήνα.
Στο μεταξύ διάστημα θα έχει εκταμιεύσει περίπου 1 εκατ. ευρώ για την καταβολή των μισθών και θα έχει αποφασίσει σε ποιον βαθμό θα προβεί σε απολύσεις προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς