3 Μαρ 2011

"ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΟΝΤΑΙ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη μεθόδευση των εργοδοτών στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ», που οδηγούν σε μείωση μισθών (παραβιάζοντας βάναυσα τις ισχύουσες ΣΣΕ) και –ακόμα χειρότερα– στη διαβόητη «εκ περιτροπής εργασία», που παραβιάζει τις ΣΣΕ, μειώνοντας δραματικά το εισόδημα των εργαζομένων, αλλά, επίσης, παραβιάζει και όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που το εργατικό κίνημα έχει κατοχυρώσει τις τελευταίες δεκαετίες.

Οπως επισημαίνεται , στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, "τέτοιες «συμφωνίες» και «πρωτοβουλίες» δεν μπορεί να έχουν την έγκριση –ούτε καν την ανοχή– των Σωματείων, επισημαίνοντας ότι αποτελούν την απαρχή του ξηλώματος των κατακτήσεων του Κλάδου σε όλη τη χώρα" και το σωμάτείο "θα παλέψει μέσα από τη διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ –που παραδοσιακά επεκτείνεται και στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης– για την ανατροπή αυτού του απαράδεκτου γεγονότος".

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ:

--- καλεί όλα τα Σωματεία του Κλάδου και της χώρας σε κοινή και συντονισμένη πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ. Με τη μόνη μέθοδο που πλέον είναι ανοιχτή: τον σκληρό, προετοιμασμένο, ενωτικό απεργιακό αγώνα.

---υπογραμμίζει τις βαρειές ευθύνες της κυβέρνησης, που με νομοθετικές πρωτοβουλίες (όπως ο πρόσφατος νόμος Κατσέλη για τις λεγόμενες «επιχειρησιακές») ανοίγουν το δρόμο για την απληστία των εργοδοτών. και,

---Σημειώνει ότι πλήγματα, όπως αυτά που δέχονται οι εργαζόμενοι στην «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και στον «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ» είναι τμήμα της γενικότερης τακτικής των εργοδοτικών οργανώσεων –και του κάθε εργοδότη ξεχωριστά– που επιχειρούν να στηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρήσεών τους φορτώνοντας όλη την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.

Άυτό που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση -για προφανείς λόγους!!!- είναι ότι η Ενωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (λέγε με Βοϊτσίδη και σία πλήν ενός) συναίνεσαν σ΄αυτό το έγκλημα όπως συναίνεσαν και στήν μείωση των μισθώς κατά 12,5 % στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρο". Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς