4 Μαρ 2011

Καταγγελία στο ΕΣΡ για σεξιστική διαφήμιση

Τη διακοπή μετάδοσης συγκεκριμένης διαφήμισης, που προβάλλει «σεξιστικές απόψεις και θίγει την αξιοπρέπεια των γυναικών», ζητεί με έγγραφη καταγγελία της προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Πρόκειται για τη διαφήμιση της εταιρείας «Γερμανός», στην οποία άνδρας ονειρεύεται ότι επιστρέφει τη σύζυγο στην πεθερά του.

«Η εν λόγω διαφήμιση», επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας, «ουσιαστικά απογυμνώνει τη γυναίκα από την ανθρώπινη αξία της, εξισώνοντάς την με αντικείμενο και εμπόρευμα, για την προώθηση του προϊόντος που διαφημίζεται. Οι προβαλλόμενες απόψεις παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 2 του Συντάγματος που ορίζει ότι "ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας" και τις παρ. 1 και 2 του αρθρ. 25, είναι απαράδεκτες, συνιστούν και αναπαράγουν σεξιστικές στερεοτυπικές αντιλήψεις ως προς τους ρόλους, την αξία και τις ικανότητες γυναικών και ανδρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς