26 Μαΐ 2011

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΛΤΕΡ

Ανοίγει ξανά το ΑΛΤΕΡ όπως δείχνουν τα πράγματα. Στις , ξεχωριστές, συνελεύσεις τους οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί δέχτηκαν ήδη την τελική πρόταση του Κουρή και στις 8μμ θα αποφασίσουν και οι διοικητικοί που αναμένεται να αποφασίσουν θετικά με βάση την προηγούμενη απόφασή τους. Εξυπακούεται ότι θα αρχίσουν να δουλεύουν μόνο αφού μπούν τα λεφτά στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Η πρόταση Κουρή που υποβλήθηκε νωρίς το απόγευμα είναι η εξής:

1. Κάθε δημοσιογράφος και διοικητικός θα πάρει από 2.300 ευρώ (έναντι οφειλόμενων) και κάθε τεχνικός από 2.600 ευρώ.
2. Στις 14 Ιουνίου θα καταβληθεί μισός μισθός και στο τέλος Ιουνίου άλλος μισός.
3. Από τον Ιούλιο θα γίνεται κανονική μισθοδοσία.
4. Τα οφειλόμενα αναδρομικά θα δοθούν αμέσως μόλις το δικαστήριο θα αποφασίσει ότι το Αλτερ εντάσσεται στο άρθρο 99 οπότε θα αναλάβει η ARGO. Αυτό υπολογίζεται ότι θα γίνει μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου .

Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί κάποιος από τους όρους οι δημοσιογράφοι έχουν ήδη αποφασίσει ότι θα προχωρήσουν σε νέα επίσχεση εργασίας και όλο αυτό το διάστημα δεν αίρονται τα ασφαλιστικά μέτρα. Επίσης, έχουν αποφασίσει ότι κατά την εκδίκαση του αιτήματος για ένταξη στο άρθρο 99 θα γίνει παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και θα ζητηθεί από το δικαστήριο να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τους πιστωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς