27 Μαΐ 2011

Στη γραμμή του Κόμματος κάποιος είναι αόμματος….



Γράφει ο Σωτήρης Σ. Στανωτάς






Tην ώρα πού σημαντικό μέρος του Ελληνικού λαού άρχισε να συγκεντρώνεται στις πλατείες όλων των πόλεων, ξορκίζοντας την όποια προσπάθεια ανάμιξης Κομμάτων στις συγκεντρώσεις ,ακριβώς την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πάνω από την πλατεία Συντάγματος, οι ψηφοφόροι της ΕΣΗΕΑ παραχωρούσαν το μέλλον τους στα Κομματικά κατεστημένα…Όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι….Οι πολλοί περισσότεροι….


Ακριβώς την ίδια ώρα, έξω από την πόρτα του Σωματείου εκεί στην οδό Ακαδημίας ,έτσι μήπως και δεν καταλάβαμε,υποψήφιος με το Κόμμα του λαού ειρωνευόταν Συναδέλφους γιατί πήγαιναν στο Σύνταγμα χαρακτηρίζοντας την συγκέντρωση…. «χωρίς νόημα» !!


ΕΣΗΕΑ,εκλογές 2011..Προεκλογικές εκστρατείες που θα ζήλευαν ακόμη και τα επιτελεία πολύ πλούσιων υποψηφίων , με τετράχρωμα φυλλάδια,με φωτογραφίες και αφισσοκόληση πού παραπέμπει στην δεκαετία του 70 και βέβαια με όλη την σύγχρονη τεχνολογία να δημιουργεί…βροχή SMS -αλήθεια ΠΟΙΟΣ εδωσε τους αριθμούς των κινητών των συναδέλφων και με ποια διαδικασία;;;


Και βέβαια με προσωπικούς…στρατούς που και τις δύο μέρες της ψηφοφορίας έκαναν βάρδια έξω από την πόρτα του Σωματείου μοιράζοντας φυλλάδια σαν να προοωθούσαν προσφορές σε σούπερ μάρκετ….


Οι επαγγελματίες συνδικαλιστές με εξαίρεση όσους φοβήθηκαν τα γιαούρτια και αποχώρησαν ….οικειοθελώς ελπίζοντας και σε θέση στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων Βουλευτικών εκλογών …ξαναβγήκαν… Μάλιστα ο ένας (και μοναδικός από άποψη…επιπέδου και ταλέντων –πολλών ταλέντων) ενισχύθηκε!! Τυχαίο; Τι να σας πώ….


Το Σύστημα που τα τελευταία χρόνια κατόρθωσε να οδηγήσει και τους δημοσιογράφους στην πλήρη απαξίωση ήταν και σ΄αυτές τις εκλογές συνθλιπτικό.Και όμως δεν τα κατάφερε απολύτως….Μία έδρα στο ΔΣ κατακτήθηκε χωρίς προεκλογική….καμπάνια και άλλες ξευτίλες …Κάτι είναι κι αυτό…Μπορεί και να υπάρχει φώς στο σκοτάδι της διαπλοκής της οικογενειοκρατίας και των προσωπικών παραγοντισμών πού καιρό τώρα σκεπάζει ένα Σωματείο που θάπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Κοινωνίας….


Η ουσία είναι, βέβαια, πώς με τα αποτελέσματα αυτού του εκλογικού συστήματος που επέβαλαν εξωδημοσιογραφικοί μηχανισμοί δεν φαίνεται ότι η ΕΣΗΕΑ θα αποκτήσει Προεδρείο .Και οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι…..


Σε λίγο οι ευκαιριακοί και φυτευτοί «εκδότες» θα αρχίζουν να απειλούν όποιον δεν δέχεται το κόκαλο.Και θα εξακολουθήσουν να μπουκώνουν τον κόσμο με…ενημέρωση…Αυτήν ακριβώς την ενημέρωση πού οδήγησε μια χώρα στην κατοχή. Πνευματική Οικονομική και κυρίως …αντιΑισθητική…..

πηγή: newstrap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς