12 Ιουν 2011

Ωμή κυβερνητική απόπειρα λογοκρισίας στην ΕΤ3
Απίστευτο κι όμως αληθινό.Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων της 10ης Ιουνίου 2011 στην ΕΤ3 και ενώ μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση η συνέντευξη τύπου του Παπακωνσταντίνου για το Μνημόνιο 2, ακούγεται απ’ το μεγάφωνο στο κοντρόλ η έντρομη φωνή του συναδέλφου από τη ροή προγράμματος: “αλλάξτε τον τίτλο, αλλάξτε τον τίτλο, πήρε τηλέφωνο το υπουργείο”, (σ.σ.το λέει ο διευθυντής τηλεόρασης της ΕΤ3 Λαζαρίδης).Ελάχιστα δευτερόλεπτα παγωμάρας, μέχρι να ελέγξουμε για τυχόν ορθογραφικά λάθη τον τίτλο που έπαιζε κάτω από τη φάτσα του Παπακωνσταντίνου και έγραφε: “Μέτρα φωτιά με το νέο μνημόνιο”. Αμέσως κάποιοι φωνάζουμε “αυτό είναι λογοκρισία”, ενώ ο υπεύθυνος αρχισυντάκτης Πέτρος Τανανάκης χαμογελώντας γνέφει στην γεννήτρια χαρακτήρων που δακτυλογραφεί τους τίτλους “μην κάνεις τίποτα”.

Το αμέσως επόμενο λεπτό εισβάλλει στο χώρο η προϊστάμενη ενημερωτικών εκπομπών της ΕΤ3 Δώρα Αυγέρη και σκύβοντας στο.. αυτί του αρχισυντάκτη προσπαθεί να τον πείσει να ευθυγραμμιστεί με τις άνωθεν εντολές, ενώ για να δικαιολογήσει την παρουσία της στον χώρο λεει μεγαλόφωνα πώς αναπληρώνει τον προιστάμενο της υποδιεύθυνσης ειδήσεων Δημήτρη Ντόζη. Η συνέντευξη εκείνη τη στιγμή τελειώνει και ο τίτλος αλλάζει μαζί με το θέμα.

Υ.Γ: Αλήθεια ο προϊστάμενος ειδήσεων και μέλος του διοικητικού συμβούλιου της ΕΣΗΕΜΘ Δημήτρης Ντόζης θα τολμήσει να καταγγείλει την απόπειρα λογοκρισίας που έγινε σε βάρος υφιστάμενου του αρχισυντάκτη και της ελεύθερης, ακηδεμόνευτης ενημέρωσης των πολιτών μέσα από τα δελτία ειδήσεων του καναλιού; Καί τί έχει να πει για τη συμπεριφορά της αναπληρώτριάς του;

ΣΧΟΛΙΟ 1: Μη νομίζετε ότι αυτό το κρούσμα λογοκρισίας ήταν μοναδικό στην ΕΡΤ3… Και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ, τα περιστατικά αυτά είναι δεκάδες, απλώς, στις προηγούμενες περιπτώσεις γίνονταν πιο διακριτικά και δεν τις έπαιρναν κάποιοι συνάδελφοι, χαμπάρι.Εξάλλου, αυτοί που τοποθετούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σε διεθυντικά πόστα, έχουν ενσωματωμένη την ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ μέσα τους. Είναι κάτι σαν… μικροτσίπ που τους ενεργοποιεί αυτόματα, κάθε φορά που κάποιος τολμήσει να τα “χώσει” στην κυβέρνηση. Είναι θλιβερά ανθρωπάρια που καμώνονται τους δημοσιογράφους.

ΣΧΟΛΙΟ 2: To παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες, μετά την εργασιακή συνέλευση στην ΕΡΤ3. Κοιτάξτε τι λέγανε τότε ορισμένοι/ορισμένες συνάδελφοι.
Για παράδειγμα, η τοποθετημένη σε θέση προϊσταμένης, κ. Δώρα Αυγέρη, είχε ταχθεί κατά των απεργιών – γενικώς, υποστηρίζοντας ότι “με τη -ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ- δουλειά μας”, θα υπερασπίσουμε πιο αποτελεσματικά την ΕΡΤ3!!! Προφανώς, μετά το πρόσφατο περιστατικό κυβερνητικής λογοκριτικής παρέμβασης, αποδείχτηκε ότι η κ. Αυγέρη είχε πολύ “συγκεκριμένο” μοντέλο εργασίας στο κεφάλι της…Συγκεκριμένα, στο κείμενο, επισημαινόταν ότι: “(δια στόματος προϊσταμένης Δώρας Αυγέρη), “λάμπα (ΕΡΤ3) που καίει συνεχώς, δεν θα τη σβήσουν ποτέ” (μετάφραση: δεν πρέπει να απεργήσουμε ποτέ, ούτε μια “χαμένη” ώρα), και άλλα τέτοια εργασιο-ειρηνικά και νοικοκυρεμένα πράγματα”.
Το παραθέτουμε το κείμενο, έτσι για την ιστορία. Για να μην ξεχνούν, κάποιοι συνάδελφοι…

Πηγή: asyntaxtostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς