10 Ιουλ 2011

Στα 2,3 εκατ. δολάρια πωλήθηκε η φωτογραφία του Μπίλι δε Κιντ



Ενας ζάμπλουτος συντηρητικός, ο Ουίλιαμ Κοτς, πλήρωσε αδρά για να αποκτήσει τη μοναδική φωτογραφία που διασώζεται από τον διασημότερο παράνομο της Άγριας Δύσης, όταν πλέον ήταν σε... ηλικία δράσης.
Η ετήσια δημοπρασία αντικειμένων της "Άγριας Δύσης" έγινε και φέτος στο Ντένβερ του Κολοράντο και η αρχική τιμή για τη συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν 150.000 δολάρια.
Διαστάσεων μόλις οκτώ επί πέντε εκατοστών, είναι το μοναδικό γνωστό πορτρέτο του Μπίλι δε Κιντ, ο οποιος χρησιμοποιούσε επίσης τα ψευδώνυμα Χένρι Άντριμ και Χένρι Μακάρθι. Σύμφωνα με το θρύλο ο Μπίλι δε Κιντ σκότωσε 21 άτομα προτού πέσει νεκρός και ο ίδιος από τις σφαίρες ενός σερίφη, τον Ιούλιο του 1881. Ήταν 20 ετών όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία και 21 όταν σκοτώθηκε.
Υπάρχουν ωστόσο άλλες δύο φωτογραφίες που εικονίζουν τον Μπίλι δε Κιντ στα παιδικά του χρόνια: στη μία είναι στο σχολείο του στο Σίλβερ Σίτι και στην άλλη βρίσκεται ανάμεσα σε έξι καουμπόιδες σε ένα ράντσο κοντά στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικού.
Ο Μπίλι δε Κιντ φέρεται να είχε πληρώσει μόλις 25 σεντς για να τον φωτογραφίσουν μπροστά από ένα σαλούν στο Νέο Μεξικό, στα τέλη του 1880 ή τις αρχές του 1881.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς