12 Ιουλ 2011

ΝΕΑ 5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ "FLASH" - και νέες απολύσεις

Συνεχίζει τίς αιφνιδιαστικές στάσεις εργασίας που έχει αποφασίσει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ως απάντηση για τίς άδικες και παράνομες απολύσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό του flash fm.


Ετσι, μετά τίς στάσεις που πραγματοποιήθηκαν στίς 5 και 7 στου μηνός στη χθεσινή του συνεδρίαση, κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε την κήρυξη νέας 5ωρης στάσης εργασίας την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 από τις 8.00 π.μ. έως τις 13.00 ζητώντας τ ην επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων.

Φαίνεται, όμως, ότι και η εργοδοσία έχει αποφασίσει να συνεχίσει τη σκληρή γραμμή των απολύσεων με νέες απολύσεις που καταγγέλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ απαιτώντας την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων:

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ανάλγητη συμπεριφορά της ιδιοκτησίας του Ρ/Σ «FLASH», σε βάρος των εργαζομένων στο σταθμό, που επιμένει να θεωρεί την ενημέρωση, τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς αναλώσιμη, έχοντας απολύσει ήδη τον τελευταίο καιρό περίπου 35 εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς.
Σήμερα απολύθηκαν επίσης με την ίδια ωμή διαδικασία πληρωμένης εκκαθάρισης, που ακολουθείται στον Ρ/Σ «FLASH», ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φαναριώτης μετά από 21 χρόνια δημοσιογραφικής υπηρεσίας μαζί με 4 τεχνικούς.
Η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν επιτέλους να εγκαταλείψουν την απάθειά τους και να παρέμβουν πολιτικά και ουσιαστικά, έστω και τώρα, στην γενικότερη αποδόμηση που επιχειρείται στην ενημέρωση με θύματα τους εργαζόμενους και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη πληροφόρηση.
Η ΕΣΗΕΑ απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων, προκειμένου να διατηρηθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού αλλά και να αποκατασταθούν και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επισημαίνει ότι είναι αποφασισμένη να ασκήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της και ήδη συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί στον Ρ/Σ «FLASH».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς