2 Αυγ 2011

πογκρόμ απολύσεων στον ΣΚΑΙ με...μπόνους



Θεατές ενός ανελέητου πογκρόμ απολύσεων στο Ρ/Σ του ΣΚΑΙ 100,3 εγιναν από το πρωί σημερα οι εργαζόμενοι του ομίλου Αλαφούζου. Οπως ενημερώνει ο εκπρόσωπος Λεωνίδας Σακλαμπάνης...


...Χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογία και με... μπόνους 6000 ευρώ, η εργοδοσία μέσω του λογιστηρίου ανακοίνωσε στους συναδέλφους την απόλυση τους. Πρόκειται για τη κ. Μαρία Σπυριδωνάκου που κάλυπτε το ρεπορτάζ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενη για περίπου 10 χρόνια στο ραδιόφωνο, τον κ. Κων/νο Δαλαβούρα, συντάκτη στο site του ομίλου, εργαζόμενος για 4 χρόνια στον ΣΚΑΙ, και την κ Αφροδίτη Παπακαλού, που κάλυπτε θέματα του Υπ. Παιδείας, εργαζόμενη τα τελευταία 8 χρόνια στο ραδιόφωνο.

Να σημειωθεί, πως οι δύο πρώτοι δεν είχαν δεχτεί τον εκβιασμό της επιχείρησης και δεν είχαν υπογράψει τα "ιδιωτικά" συμφωνητικά που καταπατούν τις συλλογικές μας συμβάσεις. Η φημολογία περί λίστας ετοιμοθάνατων συναδέλφων όπως και η άμεση ομολογία της επίχειρησης για δυνατότητα ρευστού μπόνους 6000 ευρώ, αλλά μόνο για τους απολυμένους, έχει πολλαπλασιάσει την αγανάκτηση και την οργή μας.

Είναι φανερό πλέον, πως στόχος είναι η διάλυση του ραδιοφώνου ακόμα και αν αυτό κοστίσει λίγο ακριβότερα... αρκεί να επιτευχθεί ο στόχος και οι "αντιφρονούντες" να βρεθούν εκτός ομίλου.

Άλλωστε, η πρόσφατη μετακόμιση του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ στον ίδιο όροφο με το ραδιόφωνο, σε αυτό αποσκοπούσε παρά τις διαβεβαιώσεις της ιδιοκτησίας.
Οι εργαζόμενοι, Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, κάνουν έκκληση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αναλάβει δράση, με τον πιο δυναμικό τρόπο. Ζητάνε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των συναδέλφων, να σταματήσει τώρα η συρρίκνωση - εξαφάνιση του ραδιοφώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς