30 Ιουλ 2011

Ο Γιαννακόπουλος απολύει δεκάδες εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα ανοίγει κι άλλα sites!

Εκκαθαρίσεις και στην εφημερίδα Πράσινη;


Δημοσιεύουμε δύο πληροφορίες για τον όμιλο DPG Digital Media του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η μία, που είναι από επιστολή αναγνώστη μας, κάνει λόγο για νέο πογκρόμ απολύσεων από τα μέσα που ελέγχει ο γιός του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και η δεύτερη από το έγκυρο mediablog που αναφέρει ότι άλλα δυο sites προστέθηκαν στον όμιλο DPG που αριθμεί πλέον 14-15 θεματικές ιστοσελίδες!


Ο αναγνώστης μας θυμίζει ότι στα μέσα Ιουνίου ο όμιλος DPG Digital Media του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προέβη σε πογκρόμ απολύσεων από τα sites του, απομακρύνοντας σχεδόν 80 εργαζομένους (κάποιοι λένε ότι απασχολούσε σε συνθήκες γαλέρας 380 άτομα) ενώ αναφέρει ότι πρόκειται να ξηλώσει και ορισμένους υψηλά αμειβόμενους. Η μπάλα, ένα μήνα μετά, πήρε και την εφημερίδα «Πράσινη», που ανήκει μεν σε άλλη εταιρεία του γιου του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά πλήρωσε τα σπασμένα της DPG που προφανώς μπαίνει «μέσα». Ετσι μέσα σε μια εβδομάδα...απομακρύνθηκαν από την εφημερίδα οκτώ εργαζόμενοι: τρεις εσωτερικοί συντάκτες , δύο ανταποκριτές από τη Θεσσαλονίκη, μια γραμματέας, μια σελιδοποιός και μια διορθώτρια ενώ αναμένονται κι άλλες απολύσεις. Οι σελίδες της εφημερίδας μειώνονται και το φύλλο θα κυκλοφορεί αυστηρώς με 40 σελίδες.


Από την πλευρά του το mediablog ελπίζει να μην αληθεύουν τα περί απολύσεων στον όμιλο DPG και καλεί την ΕΣΗΕΑ να προστατεύσει τους συντάκτες των ηλεκτρονικών ΜΜΕ από τους κάθε λογής αφερέγγυους επιχειρηματίες που επενδύουν στο ψηφιακό Ελντοράντο και γράφει:
Αλλα δυο sites προστέθηκαν στον όμιλο DPG που αριθμεί πλέον 14 θεματικές ιστοσελίδες. Ετσι και συνεπώς πρέπει να απασχολεί 10άδες αν όχι εκατοντάδες εργαζόμενους. Ή όχι; Ποιός ξέρει… Πάντως τα πρόσφατα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για δεκάδες απολύσεις και περίεργες σχέσεις εργασίας. Ας ελπίσουμε να μην αληθεύουν και πολλοί δημοσιογράφοι να βρίσκουν δουλειά σε μια εποχή που τα παραδοσιακά μέσα καταρρέουν και η ΕΣΗΕΑ περιμένει να κλείσει και η τελευταία εφημερίδα προκειμένουν να εντάξει στους κόλπους της τους συντάκτες των ηλεκτρονικών ΜΜΕ και να τους προστατεύσει από τους κάθε λογής αφερέγγυους επιχειρηματίες που επενδύουν στο ψηφιακό Ελντοράντο…
πηγή: zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς