14 Οκτ 2011

Πληρώνουν και οι άνεργοι δημοσιογράφοι την έκτακτη εισφορά!!!

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, έχει ήδη επικοινωνήσει και συνεννοηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζελο και τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, για το ζήτημα των δημοσιογράφων στα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης και θεωρείται σχεδόν βέβαιο οτι θα παραμείνουν στο ΤΣΕΠΕΑΘ.

«Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα μειωθούν οι αποδοχές, απλά δεν θα αλλάξουν ταμείο» σχολίασε στενός συνεργάτης του κ. Μόσιαλου, ο οποίος στην πορεία, εξήγησε ότι «είναι προφανές πως κανένας δημοσιογράφος σε κρατικό μεσο δεν μπορεί να θεωρηθεί δημόσιος υπάλληλος. Άλλωστε αυτό αντίκειται στο καταστατικό της ενώσεως συντακτών».

Στο μεταξύ, δεν έχει ξεκαθαριστεί, ακόμα, το ζήτημα που αφορά τους άνεργους δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν έχουν εξαιρεθεί από την έκτακτη εισφορά, ενώ αυτό θα έπρεπε, ήδη, να έχει διευκρινιστεί, με βάση την ερμηνεία της σχετικής εγκυκλίου. Είναι προφανές, ότι πρόκεται για μια κατάφωρη αδικία που δεν μπορει να συνεχιστεί. Για το θέμα αυτό, η ιδια πηγή, προσκείμενη στον κ. Μόσιαλο, επισημαινει ότι θα διευκρινιστεί άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς