15 Ιαν 2012

Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους οι απεργοι στον Κόσμο του Επενδυτή

Επανήλθαν δριμύτεροι το περασμένο Σάββατο με την ηλεκτρονική τους έκδοση «Εργαζόμενοι του Επενδυτή» οι απεργοί της Bestend του Κ. Γιαννίκου. Με τρία πρωτοσέλιδα- πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό- και μια συνέντευξη – έκπληξη με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ίσως είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κόμματος δίνει συνέντευξη σε διαδικτυακή έκδοση αυτού του τύπου, δηλαδή σε ηλεκτρονική εφημερίδα απεργών ΜΜΕ, κι αυτό πιστώνεται και στους ίδιους αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα που τολμά μια «αντισυμβατική» επικοινωνιακή κίνηση.

Η συνέντευξη είναι φυσικά πολιτική, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται φυσικά και στις εξελίξεις στον Τύπο, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι του κλάδου που βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα σκηνικό κατάρρευσης στα ΜΜΕ και μια πρωτοφανή επίθεση από τους επιχειρηματίες τους μπορούν να νικήσουν αν κερδίσουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα «Εργαζόμενοι του Επενδυτή».. (http//ergazomenoiependyti.wordpress.com) έχει πολλά ακόμη ενδιαφέροντα ρεπορτάζ, όπως για την κατάσταση στις επιχειρήσεις ΜΜΕ και τον τρόπο που διαχειρίστηκαν πακτωλούς δανείων από τις τράπεζες, για τις περίεργες, τριγωνικές σχέσεις της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους εποπτευόμενους φορείς του που αναδύουν άρωμα… ιδιωτικοποίησης, για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επικρατεί στο ΙΚΑ, μια γλαφυρή περιγραφή της μετάβασης του λαμπερού κόσμου των media από την εποχή της γκλαμουριάς στην εποχή της μιζέριας και των περικοπών, ρεπορτάζ για το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης και τις παγίδες του PSI και πολλά ακόμη ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς