16 Ιαν 2012

Η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος για την κρίση στα ΜΜΕ

Με τέσσερες χιλιάδες χαμένες θέσεις μέχρι τώρα, με απολύσεις και «λουκέτα», στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με πρωτοφανές «τσεκούρεμα» στους μισθούς και τις συντάξεις, με την ολιγωρία στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την παράλληλη πίεση στους μισθωτούς συναδέλφους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, με την ανασφάλεια των εργαζομένων στο ζενίθ και με όλα τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων που έχουν ληφθεί σύμφωνα με επιταγές της Τρόικας και έχουν εγκλωβίσει όχι μόνο το χώρο της Ενημέρωσης σε εργασιακό μεσαίωνα, αλλά το σύν!
ολο των εργαζομένων και συνταξιούχων, συνθέτουν μια ζοφερή προοπτική για την επιβίωση του λαού μας αλλά και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και την κατοχύρωση της Ελευθεροτυπίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ (στην οποία ανήκει και η Ε.Φ.Ε.) κήρυξε 48ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 17 Ιανουαρίου έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2012.

Τα όσα βιώνουν οι συνάδελφοι στο χώρο των ΜΜΕ σήμερα οι φωτορεπόρτερ, όπως όλοι γνωρίζετε, τα βίωσαν πρώτοι και συνεχίζουν να τα βιώνουν με το χειρότερο τρόπο αφού θεωρούνται «οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης».

Γι αυτό λοιπόν απεργούμε και απαιτούμε:
• Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά και να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα απόλυση συναδέλφου.
• Να προστατευτεί το δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης, από την επιχειρούμενη χειραγώγησή του.
• Να πληρωθούν άμεσα ΟΛΟΙ οι φωτορεπόρτερ τα «τιμολόγια που έχουν εκδοθεί από τους συναδέλφους» (στα οποία έχουν αποδώσει και το ΦΠΑ και τους φόρους από την ίδια τους την τσέπη) από τις εκδοτικές επιχειρήσεις που χρωστάνε όχι μήνες, αλλά χρόνια.
• Να σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να προστατεύει τους μεγαλοεκδότες που ζουν με τους απλήρωτα τιμολόγια και τους απλήρωτους μισθούς των εργαζομένων στον Τύπο, αν πραγματικά θέλει να μειώσει να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της.
• Να σταματήσει επιτέλους η μαύρη εργασία στη Δημοσιογραφική Φωτογραφία στους αθλητικούς χώρους, στο Διαδίκτυο, στα Γραφεία Τύπου Οργανισμών, σε πολιτικούς, σε Δημάρχους, σε Περιφερειάρχες, σε Βουλευτές κα.
• Να σταματήσουν οι «ορφανές» δημοσιευμένες φωτογραφίες σε όλα τα ΜΜΕ, καθώς πίσω από αυτές κρύβονται μαύρη εργασία και διαφυγόντα κέρδη στους δικαιούχους.
• Να υπογραφούν αμέσως ΣΣΕ, και να μπει φραγμός στις αφόρητες πιέσεις για εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας,
• Να σταματήσει η ομηρία των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,
• Να ανακληθούν τα μέτρα εξοντωτικής φορολόγησης των εργαζομένων, τα οποία εξωθούν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού στην εξαθλίωση και τη διαβίωση κάτω από το όριο της φτώχειας,
• Να μην πραγματοποιηθεί κανένα σχέδιο για κατάργηση ή περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, οποιαδήποτε μορφή και αν λάβει αυτή,
• Να προστατευτούν οι συνταξιούχοι και να επιστραφεί το εισόδημα που χάθηκε με τις κυβερνητικές αποφάσεις που επέβαλαν το πρωτοφανές ψαλίδισμα των συντάξεων.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Μάριος Λώλος Χριστίνα Ζαχοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς