17 Δεκ 2012

ΠΟΣΠΕΡΤ: 24ωρες επαναλαμβανόμενες από Τρίτη


Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις ως εξής: Δευτέρα 17-12-2012 από 21:00 έως 24:00 και 24ωρες επαναλαμβανόμενες από Τρίτη 18-12-2012, ώρα 06:00.

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και η υπομονή των εργαζομένων έχει ξεπεράσει τα όριά της.


 •Το προσωπικό δεν επαρκεί μετά και τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω του νέου πογκρομ κατά των εργαζομένων με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί. Η εντατικοποίηση της εργασίας μας σε συνάρτηση με τις υποχρεώσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν αντέχουμε άλλο. Τα ρεπό έχουν φτάσει τις 25.000 και πλέον. Είναι αδήριτη ανάγκη επομένως για τη σωστή λειτουργία της ΕΡΤ να παραμείνουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, καθώς και να αυξηθεί τουλάχιστον στο διπλάσιο ο αριθμός που πρέπει να προσληφθεί. Είναι αδιανόητο άνθρωποι που τους έχουμε εκπαιδεύσει, που γνωρίζουν τη λειτουργία της ΕΡΤ, που είναι εξειδικευμένοι για την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος και ειδήσεων, να «πετιούνται» στο δρόμο, η ΕΡΤ να τους έχει μεγάλη ανάγκη  και να καλείται εκ νέου να εκπαιδεύσει άλλους σε βάθος χρόνου με ότι αυτό συνεπάγεται.

•Η παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος έχει αναφορά σε όλο το προσωπικό της ΕΡΤ. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που εξαιρούν κάποιους ή σκέψεις ότι μπορεί αυτό το προσωπικό να λειτουργεί με τέσσερις ταχύτητες με βάση τη μισθοδοσία τους εκτός από μη παραγωγικό δεν εκφράζει το αίσθημα του δικαίου και θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στη λειτουργία της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, όλοι οι εργαζόμενοι ! δεν θα δεχτούν να χωριστούν σε πατρίκιους και πληβείους. Δεν θα πεταχτεί κανένας στον καιάδα.

•Ήδη περιμένουμε αρκετό καιρό να λυθεί το πρόβλημα των εκτός έδρας μετακινήσεων χρηματοδοτώντας οι ίδιοι παραγόμενο έργο της ΕΡΤ. Οι υποσχέσεις όλων για την υπογραφή μιας ΑΠΟΦΑΣΗΣ του Υπουργείου Οικονομικών όπως έχει γίνει και σε άλλους φορείς, έχει καθυστερήσει πέντε μήνες.

•Ζητάμε την αύξηση των κονδυλίων για νυχτερινά, εκτός έδρας κλπ, ούτως ώστε να μπορεί η ΕΡΤ να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εσωτερικής παραγωγής. Είναι αδιανόητο να στηριζόμαστε σε ενοικιαζόμενους και σε εξωτερικά συνεργεία με μαύρη εργασία που το παραγόμενο έργο είναι αμφιβόλου ποιότητας και εκθέτει την ΕΡΤ.

•Για τα κτίρια της Κατεχάκη τα οποία είναι παραγωγικές μονάδες της ΕΡΤ και αλληλένδετο κομμάτι της εσωτερικής παραγωγής, δεν θα κάνουμε πίσω. Είναι περιουσία του ελληνικού λαού και έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε εκτός του ότι τυχόν παραχώρησή αυτών των λειτουργικών μονάδων θα επέφερε πολλαπλάσια και ανυπολόγιστα έξοδα και κόστη παραγωγής των απαιτούμενων προγραμμάτων της ΕΡΤ.

Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. 1065/12-12-12 εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή του στην επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση αναγκαστική παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρίας στην οδό Κατεχάκη, συμπλέοντας στο θέμα αυτό με τους εργαζόμενους της εταιρίας. Η Διοίκηση γνωρίζοντας, όπως και οι εργαζόμενοι, το πραγματικό συμφέρον της ΕΡΤ και την ανάγκη λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Κατεχάκη στην εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ που αποβαίνει σε όφελος του Έλληνα πολίτη και έχοντας τεκμηριωμένες απόψεις και γνωρίζοντας τα πραγματικά κόστη για τη λειτουργία της εταιρίας προέβη στην υπεράσπιση της όπως έχει υποχρέωση κόντρα σε κάθε είδους ιδιωτικά ή ακόμα και ιδιοτελή συμφέροντα απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Διοίκηση και εργαζόμενοι όπως αποδεικνύεται μπορούν να βρουν λύσεις σε καίρια και χρονίζοντα προβλήματα της ΕΡΤ  όταν αυτά προέρχονται μέσα από διάλογο και όταν οι διοικήσεις αλλά και η κυβέρνηση θέλουν να τα ακούσουν και να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις. Ελπίζουμε ότι αυτή η συνεργασία που θα προέρχεται μέσα από διάλογο και έχοντας ο καθένας το θεσμικό του ρόλο θα έχει την επίλυση όλων των προβλημάτων που αφορούν την εταιρία.

Σήμερα πραγματοποιείται συνάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ με τον αρμόδιο Υπουργό καθώς και με το επιτελείο του. Η πορεία των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από τις δεσμεύσεις τους και την επίλυση των προβλημάτων που έχουν τεθεί στο διάλογο.

Συνάδελφοι,

οι καιροί απαιτούν συστράτευση και ενότητα για να μπορούμε να έχουμε δουλειά, αξιοπρέπεια και μέλλον. Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του. Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα. Ο αγώνας θα είναι διαρκής και επίμονος μέχρι την οριστική λύση των προβλημάτων.

Μέχρι σήμερα όλοι μαζί δώσαμε μάχες και σήμερα όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη των μαχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς