19 Νοε 2012

Πρώτη νίκη εργαζόμενων στον Flash- η εργοδοσία άρχισε να πληρώνει!


Άμεση καταβολή, από τον εργοδότη, έξη χιλιάδων Ευρώ και υπόσχεση για εξόφληση των υπόλοιπων οφειλόμενων στο δικαστήριο αύριο το πρωί ήταν το πρώτο κέρδος για τους εργαζόμενους στον   Φλάς ως αποτέλεσμα της –επεισοδιακής- επιχείρησης κατάσχεσης που διαδραματίστηκε σήμερα στον σταθμό.

Δικαστικοί κλητήρες, αστυνομία, διακοπή του –απεργιακού- προγράμματος του σταθμού, επεισόδια με συνδικαλιστές, διαπραγματεύσεις και μετά τη συμφωνία, επαναλειτουργία του προγράμματος, όλη η ιστορία σε τίτλους.

Ο δικαστικός επιμελητής, εμφανίστηκε το πρωί, με εισαγγελική εντολή κατάσχεσης, μετά από ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κερδίσει πριν μερικές ημέρες αλλά ενεργοποίησαν τώρα οκτώ δημοσιογράφοι του Φλάς. Τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούσαν οφειλόμενα δεδουλευμένα του διμήνου Ιουλίου Αυγούστου. Εκτός από τους οκτώ δημοσιογράφους ασφαλιστικά μέτρα έχουν κερδίσει και 14 τεχνικοί ενώ έχουν καταθέσει, χωρίς να έχει εκδικαστεί μερικοί ακόμη δημοσιογράφοι και 10 ή 12 διοικητικοί υπάλληλοι.


Οι κλητήρες άρχισαν να βγάζουν έπιπλα (από το γραφείο του Κυριακίδη, όπως ακούστηκε) και να τα στοιβάζουν μπροστά στον ανελκυστήρα, ενώ δεν πλησίασαν τις κονσόλες που τις προστάτευαν με φυσική παρουσία τεχνικοί αλλά και δημοσιογράφοι. Παρών στον σταθμό ο πρόεδρος της ΕΤΕΡ Δ. Καμαρινόπουλος που είναι και εργαζόμενος στον σταθμό.

Αργότερα προσήλθε, μετά από πρόσκληση των δημοσιογράφων, και η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη την οποία, όμως, ο δικαστικός… διέταξε να φύγει «επειδή δεν εργάζεται εκεί» και όταν αυτή αρνήθηκε έδωσε εντολή στους αστυνομικούς οι οποίοι άρχισαν να την τραβούν βιαίως εκτός σταθμού.  Το επεισόδιο έληξε μετά από παρέμβαση των ίδιων των εργαζόμενων.

Επεισόδιο δημιουργήθηκε και στη συνέχεια, καθώς ο δικαστικός επιμελητής της εισαγγελικής εντολής δεν ήθελε να σταματήσει τη διαδικασία κατάσχεσης αλλά επέμενε να προχωρήσει την κατάσχεση στις κονσόλες του σταθμού.

Μάλιστα αποφάσισε να συλλάβει τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ Δ. Καμαρινόπουλο που αντέδρασε σ΄αυτό για να τον αφήσει ελεύθερο μόνο όταν η δικηγόρος των εντολοδόχων τον διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμούν να υποβάλλουν μήνυση.

Οι οκτώ δημοσιογράφοι αποδέχτηκαν ως ικανοποιητική τη συμφωνία (6.000 άμεσα και τα υπόλοιπα ως τις 35.000 περίπου που τους οφείλονται για εξόφληση των δύο μηνών που αφορούν τα ασφαλιστικά μέτρα)  επιφυλασσόμενοι να δουν αν θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της πλευράς Κυριακίδη αύριο πρωί στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Κυριακίδης σκοπεύει αύριο να πληρώσει κάποια δεδουλευμένα και στους υπόλοιπους εργαζόμενους που δεν έχουν προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς