23 Νοε 2012

ΕΣΗΕΜ-Θ: Συμπαράσταση στη Λαμπρινή Θωμά και στους απεργούς του «Αθήνα 9.84»

Απέλυσαν την Λαμπρινή Θωμά από τον «Αθήνα 9,84».

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, της οποίας είναι μέλος, σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράστασή της στη δημοσιογράφο και χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα στον ραδιοσταθμό.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει τη συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο του «Αθήνα 9.84» και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Λαμπρινή Θωμά και χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα που διεξάγουν οι συνάδελφοί της και η ΕΣΗΕΑ στον συγκεκριμένο σταθμό για να υπερασπιστούν το δικαίωμα κάθε δημοσιογράφου στην ελευθερία της έκφρασης.

Η προκλητική απαίτηση του διευθυντή του «Αθήνα 9.84», Τάκη Καμπύλη, ο οποίος καταχράστηκε το διευθυντικό δικαίωμά του  λογοκρίνοντας τη συνάδελφο,  να ζητεί «δήλωση μετανοίας» από αυτήν για σχόλια στην προσωπική ιστοσελίδα της, είναι ζήτημα που αφορά την ουσία των αρχών δεοντολογίας και της ελευθεροτυπίας.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ ζητεί να αποκατασταθεί η συνάδελφος Λαμπρινή Θωμά, επανερχόμενη στα καθήκοντά της, να παύσει κάθε απειλή απόλυσής της και να εγκαταλειφθεί από τη διεύθυνση του σταθμού κάθε σκέψη για λογοκρισία στο δημοσιογραφικό δυναμικό του «Αθήνα 9.84».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς