3 Ιαν 2013

«Εφυγε» ο Ανδρέας Καλογερόπουλος


«Εφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, ο αθλητικός φωτορεπόρτερ Ανδρέας Καλογερόπουλος. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, τιμήθηκε με πολλά χρυσά μετάλλια και βραβεία, ενώ πραγματοποίησε πολλές και σημαντικές φωτογραφικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τη βαθύτατη λύπη τους εξέφρασαν ο ΠΣΑΤ και η ΕΦΕ.

ΠΣΑΤ

Με βαθύτατη λύπη το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών ανακοινώνει την απώλεια του Ανδρέα Καλογερόπουλου, ενός εκ των πρωτοπόρων του αθλητικού φωτορεπορτάζ και μέλος του Συνδέσμου, ο οποίος «έφυγε» χθες, σε ηλικία 83 ετών.

Ο Ανδρέας Καλογερόπουλος γεννήθηκε στη Θράκη το 1929 και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου εγκαταστάθηκαν οι γονείς του το 1932. Σπούδασε την τέχνη της φωτογραφίας κοντά σε σπουδαίους Γερμανούς τεχνίτες της εταιρίας “Λάικα” και έλαβε μέρος σε πολλές Βαλκανιάδες, Μεσογειακούς Αγώνες, Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και 12 Ολυμπιάδες. Ήταν παρών σε όλους τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου εντός και εκτός έδρας και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με τις ομάδες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, τιμήθηκε με πολλά χρυσά μετάλλια και βραβεία, ενώ πραγματοποίησε πολλές και σημαντικές φωτογραφικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπήρξε για χρόνια μέλος της Επιτροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ και στεκόταν πάντοτε στο πλευρό του Συνδέσμου, παρέχοντας τις πολύτιμες συμβουλές του σε θέματα φωτοειδησεογραφικά. Ήταν επίσης μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και μέλος της AIPS (Παγκόσμιας Ένωσης των Αθλητικών Συντακτών).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο και συλλυπείται θερμά την οικογένειά του και τους οικείους του.

Η κηδεία του Ανδρέα Καλογερόπουλου  θα γίνει την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10 π.μ., στο Γ΄Νεκροταφείο.

ΕΦΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε πως την Πρωτοχρονιά έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος και παλαίμαχος αθλητικός φωτορεπόρτερ Ανδρέας Καλογερόπουλος.

Ο Ανδρέας Καλογερόπουλος γεννήθηκε στη Θράκη το 1929, με μικρασιατική καταγωγή και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου εγκαταστάθηκαν οι γονείς του το 1932. Σπούδασε την τέχνη της φωτογραφίας κοντά σε σπουδαίους Γερμανούς τεχνίτες της εταιρίας “Λάικα”.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές Βαλκανιάδες, Μεσογειακούς Αγώνες, Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και 12 Ολυμπιάδες. Ήταν παρών σε όλους τους αγώνες που είχε δώσει η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου εντός και εκτός έδρας. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με τις ομάδες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

 Άφησε πίσω του ένα πλούσιο φωτογραφικό και ιστορικό αρχείο, έχοντας αποτυπώσει με το φωτογραφικό του φακό τα σημαντικότερα αθλητικά και όχι μόνο γεγονότα της γενιάς του.

Είχε λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις για το έργο του, ενώ είχε πραγματοποιήσει  πολλές φωτογραφικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπήρξε  από το 1955 μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών, Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, μέλος του Π.Σ.Α.Τ. και μέλος της AIPS (Παγκόσμιας Ένωσης των Αθλητικών Συντακτών).

Η κηδεία του θα γίνει Παρασκευή   10  και 30πμ    Γ  ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς