4 Ιαν 2013

Ανακοίνωση των ιδιοκτητών καναλιών για την «εξαγορά του 902»


Ανακοίνωση σχετικά με κινήσεις εξαγοράς του τηλεοπτικού σταθμού 902 ο οποίος ανήκει στο ΚΚΕ, αλλά που αποτελεί δημόσιο αγαθό ξανά από τη στιγμή που σταμάτησε να εκπέμπει, εξέδωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Όπως είναι γνωστό ο τηλεοπτικός σταθμός 902 , που ανήκει στο ΚΚΕ , έχει από καιρού διακόψει το πρόγραμμά του.

Όπως είναι επίσης γνωστό, οι συχνότητες αποτελούν δημόσιο αγαθό και όταν παύει η λειτουργία σταθμού επιστρέφονται αμέσως στον μοναδικό τους κύριο, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο. Πώληση συχνότητας, που δεν χρησιμοποιείται από νόμιμα λειτουργούσα τηλεοπτική επιχείρηση, απαγορεύεται ρητά από το νόμο.

Παρ‘όλα ταύτα η συχνότητα του 902 , που από μηνών έχει παύσει να εκπέμπει, δεν έχει ακόμη επιστραφεί στο δημόσιο .

Αρμόδιο όργανο να κινήσει τις διαδικασίες διαπίστωσης της παύσης λειτουργίας του σταθμού, της ανάκλησης της αδείας λειτουργίας και της επιστροφής της συχνότητας είναι το ΕΣΡ. Όμως, παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες αυτές πρέπει να κινηθούν αμέσως, το ΕΣΡ ουδέν έχει πράξει έως σήμερα προς τη κατεύθυνση αυτή.

Το γεγονός αυτό δίνει σε ορισμένους την ευκαιρία να συζητούν περί εξαγοράς της συχνότητας από το ΚΚΕ, και να περιφέρουν σχετικές παράνομες προτάσεις σε υποψήφιους χρηματοδότες, επωφελούμενοι της αδικαιολόγητης ανοχής του ΕΣΡ.Ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά μάλιστα ενέχονται σε χρεωκοπία άλλου τηλεοπτικού σταθμού και ήδη βρίσκονται αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη και με προσωρινή στέρηση της ελευθερίας τους.

Γεννούν τα γεγονότα αυτά το εύλογο ερώτημα:

Πότε επιτέλους θα ασκήσει το ΕΣΡ τις εκ του συντάγματος και του νόμου προβλεπόμενες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του περί του αμέσου ελέγχου του κράτους, ώστε να σταματήσουν οι παράνομες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις περί του μέλλοντος μιάς συχνότητας , που ανήκει πλέον μόνο στο δημόσιο; H έννοια της παράβασης καθήκοντος δεν τυγχάνει εφαρμογής επί των μελών της εν λόγω Ανεξάρτητης Αρχής;».

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς