23 Ιαν 2013

Στο δρόμο η συνέλευση του ΣΚΑΪ


Κάτω από το βλέμμα του ..μεγάλου αδελφού, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης  η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  των εργαζόμενων του ΣΚΑΙ.

Και όπως είχε αποφασίσει χθες το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η συνέλευση έγινε ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ μπροστά στο κτίριο του σταθμού με ταυτόχρονη στάση εργασίας από τις 11π.μ. ως τις 4μμ. σαν απάντηση στις νέες μειώσεις μισθών που αποφασίστηκαν στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, επιπλέον των μειώσεων των τελευταίων δύο χρόνων που φτάνουν συνολικά το 30%.

Προχθές το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των δύο σταθμών είχαν οργανώσει συνέλευση στην οποία όμως δεν παρέστησαν εκπρόσωποι του Σωματείου γιατί δεν τους επετράπη ή είσοδος στο… Γκουαντάναμο του τύπου.


Μόλις όμως σήμερα είδαν ότι το θέμα βγαίνει από τους τοίχους του …κάστρου θορυβήθηκαν και προσφέρθηκαν να επιτρέψουν την είσοδο των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ για να πάρουν την απάντηση ότι αυτοί δεν θέλουν να μπούν!!!

Παρόντες από το ΔΣ ο πρόεδρος Δ. Τρίμης, η Α΄αντιπρόεδρος Νανά Νταουντάκη και τα μέλη Δήμητρα Κουντή, Μ Λίτσης και Χρ. Κυρίτσης.

Μετά την συνέλευση οι εργαζόμενοι εξέδωσαν το πιο κάτω ψήφισμα:

Απόφαση της κοινής Συνέλευσης των Συντακτών της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ

 Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα, έξω από τα γραφεία του ΣΚΑΪ συνήλθε η κοινή Συνέλευση των Συντακτών της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ με μοναδικό θέμα τον τρόπο αντίδρασης μετά τη νέα εκβιαστική απαίτηση της Διοίκησης του ΣΚΑΪ για περαιτέρω περεταίρω μειώσεις μισθών από 3% έως 5%.

Η νέα μείωση έρχεται να προστεθεί στους ήδη μειωμένους μισθούς οι οποίοι τα δύο προηγούμενα χρόνια συρρικνώθηκαν περισσότερο από 28% σωρευτικά και ήδη λόγω των αυξημένων φορολογικών παρακρατήσεων θα συρρικνωθούν ακόμη παραπάνω.


Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια των ατομικών συμβάσεων, υπήρξαν απολύσεις, ακόμη και εργαζομένων που είχαν υπογράψει την ατομική σύμβαση, ενώ μέσα στο Δεκέμβριο του 2012 υλοποιήθηκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ εθελουσία έξοδος. Επιπλέον, η διοίκηση του ΣΚΑΪ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες μειώσεις μέσα στο 2013.

Η Συνέλευση των συντακτών -στην οποία παραβρέθηκαν και μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ- αποφάσισε ότι οι συνάδελφοι δεν θα πρέπει να υπογράψουν την καινούρια -τρίτη κατά σειρά- μείωση, αλλά να περιμένουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων που θα έχει η Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ με την εργοδοσία του ΣΚΑΪ.

Επίσης αποφασίστηκε ότι οι εκπρόσωποι των δύο Μέσων θα παραβρεθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και θα ενημερώσουν κατόπιν τους εργαζόμενους για τις όποιες αποφάσεις.

Επίσης οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την Ένωση να ενημερώσει την Επιθεώρηση Εργασίας για την επιχειρούμενη νέα μείωση των μισθών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν εκδικητικές απολύσεις σε όσους δεν υπογράψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς