19 Μαΐ 2013

«Αυτή είναι η σελίδα των αιτούντων εργαζομένων για την συχνότητα 96 FM»


«Είμαστε εργαζόμενοι του Flash 96, που από τις 11 Μαρτίου 2013 έχουμε καταθέσει αίτηση προς το ΕΣΡ (με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΣΡ 2631) για την ανάκληση και χορήγηση άδειας ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού κατ' εφαρμογή του άρθρου 32 του Νόμου 4109/2013.

Όλοι μας εργαζόμαστε στον ραδιοσταθμό Flash 96 από 15 -24 χρόνια. Και όλοι παραμένουμε απλήρωτοι από το καλοκαίρι του 2012,δηλαδή επί έναν σχεδόν χρόνο, από την εταιρεία Flash ΑΕ συμφερόντων Π. Κυριακίδη. Ο Π. Κυριακίδης είναι φυγόδικος, καθώς καταζητείται από τις ελληνικές αρχές για εμπλοκή στο σκάνδαλο της PROTON BANK.

Το εργασιακό καθεστώς, στο οποίο βρισκόμαστε και το οποίο μοιραζόμαστε με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, είναι ίσως το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει, καθώς δεν είμαστε άνεργοι, αφού κανείς δεν μας έχει απολύσει, άρα δεν δικαιούμαστε ούτε αποζημίωση για τα τόσα χρόνια εργασίας μας, ούτε επίδομα ανεργίας, δεν αμειβόμαστε όμως και ως εργαζόμενοι, εφόσον δεν μας καταβάλλονται τα δεδουλευμένα μας εδώ και τόσους μήνες.


Καταθέσαμε λοιπόν αίτηση στο ΕΣΡ να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του Flash 96 από τον Π. Κυριακίδη και παράλληλα να χορηγήσει σε μας άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού, που θα εκπέμπει στη συχνότητα 96 FM. Αναμένουμε την επ’ αυτού απόφαση του ΕΣΡ.

Η αίτησή μας υποβλήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 32 του Νόμου 4109/2013, που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή (μετά από πρωτοβουλία του πρώην προέδρου Απόστολου Κακλαμάνη) και που δίνει για πρώτη φορά το δικαίωμα στους εργαζόμενους να διαχειριστούν τη συχνότητα και να λειτουργήσουν οι ίδιοι τον σταθμό. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό άρθρο, που έρχεται να ικανοποιήσει μια αυτονόητη διεκδίκηση  μακροχρόνια απλήρωτων εργαζομένων και που, μέσα στο ζοφερό και απάνθρωπο εργασιακό τοπίο της κρίσης, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σπουδαιότητα.

Το αίτημα εργαζομένων του Flash96 να συνεχίσει ο σταθμός τη λειτουργία του με ευθύνη των ίδιων, υποστηρίζεται από όλα τα πολιτικά κόμματα, κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά, από συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων EKA, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ, και από κλαδικά σωματεία και τις ομοσπονδίες των ΜΜΕ ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ

Από τον Νοέμβριο του 2012 και μέχρι σήμερα ο σταθμός λειτουργεί χωρίς τηλέφωνα και internet, χωρίς η ιδιοκτησία να πληρώνει έστω το ενοίκιο ή το ρεύμα στη ΔΕΗ,  από τους απλήρωτους εργαζόμενους, οι οποίοι επιπλέον έχουν κατασχέσει και τον εξοπλισμό, που διαφυλάσσεται και λειτουργεί χάρη σε αυτούς. Είναι επομένως προφανές ότι και η σελίδα www.flash.gr δεν υφίσταται πλέον.

Θελήσαμε λοιπόν μέσα από αυτήν εδώ τη σελίδα να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία μας με τους ακροατές του Flash96 που, μέσα από όλους αυτούς τους κλυδωνισμούς και τις περιπέτειες, παραμένουν αλληλέγγυοι στον σταθμό και τους εργαζομένους του. Από τη στιγμή που η τηλεφωνική επικοινωνία μας μαζί τους δεν είναι ακόμα εφικτή και που η σελίδα www.flash.gr δεν υπάρχει, ευελπιστούμε να γίνει η σελίδα αυτή των αιτούντων εργαζομένων για την συχνότητα 96 FM ένας δίαυλος ζωντανής διαδικτυακής επικοινωνίας. Δίαυλος ανάμεσα σε εργαζόμενους που αγωνίζονται όχι μόνο για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά τους, αλλά και για την περιφρούρηση του πλουραλισμού στην ενημέρωση και σε ακροατές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τους εργαζόμενους του Flash96, έχουν παρόμοιες αγωνίες, αλλά και την βαθιά συναίσθηση ότι αυτός ο πλουραλισμός είναι σήμερα, στις χαλεπές μέρες που ζούμε, πιο απαραίτητος παρά ποτέ. Αφού δεν μπορούν αυτοί, μπορούμε εμείς. Χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια εργαζομένων να πάρουν στα χέρια τους τις μονάδες παραγωγής και να δώσουν στην χειμαζόμενη κοινωνία μας όραμα, ελπίδα και βήμα ζωής μακριά από την νοοτροπία και την λογική των αφεντικών…».

Πηγή: 96radiofm.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς