19 Μαρ 2013

ΕΣΗΕΑ: Το Δ.Σ. καταγγέλλει τον ρ/σ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» στο ΣΕΠΕ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) σχετικά με τον ραδιοφωνικό σταθμό της «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»:

«Κύριοι,

Σας καταγγέλλουμε τ ο «Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Εκκλησίας της Ελλάδος» που λειτουργεί τον ραδιοφωνικό σταθμό «Εκκλησία της Ελλάδος 89,5 FM » και εδρεύει στην Αθήνα στην οδό Ιασίου αρ. 1 Κολωνάκι, όπως νομίμως εκπροσωπείται, διότι εντελώς παράνομα και καταχρηστικά προέβη στην απόλυση τριών συναδέλφων δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, η καταγγελλόμενη εργοδότρια, μετά τις ατομικές συμβάσεις, την υπογραφή των οποίων επέβαλε στους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, με όρους διαφορετικούς αυτών των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ειδικότερα με σημαντική μείωση των αποδοχών τους, απέλυσε τους συναδέλφους Αντωνέλλου, Σ. Χριστοδούλου και Μπλάθρα, διότι αντιστάθηκαν και δεν υπέγραψαν τις εν λόγω «μειωτικές» συμβάσεις εργασίας.

Η εργοδότρια εταιρεία εκμεταλλευόμενη την ανασφάλεια των εργαζομένων, όσον αφορά στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, “υφάρπαξε” τη συναίνεσή τους στις μειώσεις των αποδοχών τους και λειτουργώντας εκδικητικά απομάκρυνε τους τρεις συναδέλφους που δεν υπέγραψαν.

Επειδή οι πράξεις της καταγγελλόμενης εταιρείας παρεκκλίνουν από τα νόμιμα όρια ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                      Η Γενική Γραμματέας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς