6 Μαρ 2013

Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υιοθετώντας την πρόταση της συνέλευσης των συναδέλφων αποφάσισε την κήρυξη στάσεων εργασίας στην ΕΡΤ:


  • Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013 από τις 18.30 έως τις 20.00 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση της ΕΡΤ. 
  • Την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013 από τις 14.00 έως τις 15.00 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ. 

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιμετωπίζουν την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία δεν καταβάλλει στους δημοσιογράφους από τον περασμένο Νοέμβριο την αμοιβή για την εργασία της Κυριακής, των αργιών και τις υπερωρίες. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Το Δ.Σ. διεκδικεί την υπογραφή ΣΣΕ, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και την επαναπρόσληψη των δεκάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που απολύθηκαν. Τέλος, αντιτίθεται σε όλες τις απόπειρες συρρίκνωσης και άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς