23 Φεβ 2013

Τιμή στην πολεμίστρια


Αν μπορούσε χθες να μιλήσει, θα μας μάλωνε. «Τι μαζευτήκατε όλοι εδώ; Πηγαίνετε να κάνετε ρεπορτάζ» θα έλεγε, με τον ίδιο σταράτο τρόπο που πάντα έγραφε και πορευόταν στη ζωή της. Αλλωστε το μελόδραμα δεν άρεσε καθόλου στην Αριστέα και αυτό το ξέρουν καλά όσοι την αγαπάνε ή απλώς είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν.


Ετσι η χθεσινή εκδήλωση στη μνήμη της, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της «Ε», της εφημερίδας που τόσο πάλεψε να επανεκδοθεί και αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της δημοσιογραφικής της καριέρας, ήταν μια σύναξη φίλων. Οπως εκείνη ήθελε. Η Αριστέα Μπουγάτσου «ήταν πάντα ένας πολεμιστής ο οποίος πήγαινε μπροστά. Πολεμούσε ευθεία, ποτέ με τεθλασμένη, χωρίς να υποχωρεί» όπως επισήμανε ο εκδότης της «Ε», Χάρης Οικονομόπουλος.

Στη μνήμη της Αριστέας, το λιγότερο που ταιριάζει είναι ένα Ετήσιο Βραβείο Δημοσιογραφίας, το οποίο η οικογένεια της «Ε» συντονίζει και δέχεται όλους όσοι θέλουν να συνεισφέρουν. «Η "Ελευθεροτυπία" γι' αυτήν την προσπάθεια είναι μια αγκαλιά, όπως ήταν και η Αριστέα όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο Χ. Οικονομόπουλος.

Το βραβείο, που θα φέρει το όνομά της, έπρεπε, σύμφωνα με το σύμβουλο έκδοσης της εφημερίδας, Φίλιππο Συρίγο, «πρώτη να το έχει θεσπίσει η καθ' ύλην αρμόδια, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, αμέσως μετά την αγγελία του θανάτου της. Δεν το έκανε. Και το γεγονός ότι σήμερα ούτε ένα μέλος της δεν δίνει το "παρών", νομίζω ότι απεικονίζει τα πράγματα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Οχι ότι η Αριστέα θα ήθελε τέτοιες ανώφελες παρουσίες εδώ πέρα».

Ο διευθυντής της «Ε», Βαγγέλης Παναγόπουλος, τόνισε: «Είναι η ώρα που δεν πρέπει θρήνος, πρέπει τιμή, πρέπει χειροκρότημα. Είναι η ώρα που δεν χρειάζονται πάρα πολλά λόγια. Είναι η ώρα που όλοι οι επερχόμενοι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να κάνουν τίποτε άλλο παρά να μιμηθούν αυτό το αξεπέραστο δημοσιογραφικό παράδειγμα».

Η οικογένειά της, φίλοι, συνάδελφοι και άνθρωποι του πολιτικού κόσμου, ανάμεσά τους ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Π. Καμμένος, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, Δημ. Στρατούλης και Θαν. Πετράκος, έδωσαν χθες το «παρών» για να πουν «αντίο». Οχι όμως, το τελευταίο, γιατί «πολλές Αριστέες και πολλοί Αριστέοι θα βγουν μπροστά, και η δική της μνήμη, το δικό της παράδειγμα, η ασυμβίβαστη στάση της, η ίδια θα ζει μέσα σ' αυτούς».

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς