11 Ιουλ 2013

«Ντρίμπλα» στη λογοκρισία


Μια παράπλευρη απώλεια των πρόσφατων διαδηλώσεων στην Τουρκία: έκλεισε το ιστορικού περιεχομένου περιοδικό «NTV Tarih». Ο λόγος; Του κατέβασε τα ρολά η ιδιοκτήτρια εταιρεία Dogus Broadcasting Group, διότι επρόκειτο να βγάλει ένα τεύχος αφιερωμένο στις ταραχές που συντάραξαν τη χώρα. Αποτέλεσμα; Αποφάσισαν οι εργαζόμενοι να ρίξουν όλο το περιεχόμενο του περιοδικού στο Internet!

Θα βρείτε όλο το πακέτο στη διεύθυνση www.yasarkenyazilantarih.com, μαζί με το πολύ εκφραστικό εξώφυλλό του. Μια εικόνα ανατολίτικης τεχνοτροπίας, που αναπαριστάνει μια πασίγνωστη σκηνή (φωτογραφία δίπλα).
Το «λούσιμο» με σπρέι πιπεριού τής διαδηλώτριας με το κόκκινο φόρεμα. Οσο για το αφιερωματικό τεύχος, ο διευθυντής του περιοδικού Γιουρσέλ Γκοντσού δήλωσε ότι δεν είχε διαφορά από τα υπόλοιπα. «Τη δουλειά μας κάναμε» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η έκδοση (μέση κυκλοφορία, 35.000 αντίτυπα) θα συνεχιστεί εντός των προσεχών μηνών από τους ίδιους τους εργαζομένους.
Σημειώστε ότι στο γκρουπ Dogus ανήκει και το κανάλι NTV, ένας από τους τουρκικούς διαύλους που έσκυψαν το κεφάλι στην εξουσία Ερντογάν. Η αρνησή του μάλιστα να μεταδώσει ρεπορτάζ του BBC για τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί οδήγησε στη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς