27 Απρ 2009

ΒΡΑΔΥΝΗ: Καθρέπτης της κρίσης στον Τύπο

Μια ιστορική εφημερίδα όπως είναι η «Βραδυνή» βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση διότι υπάρχουν ορισμένοι που θεωρούνται δημοσιογράφοι ή καλύτερα «στελέχη του Τύπου», οι οποίοι έχουν ένα μοναδικό χάρισμα· να εξυπηρετούν τάχα τα συμφέροντα του χρηματοδότη που έχει το ρόλο του εκδότη. Κατά τα άλλα, αυτά τα «στελέχη» εξυμνούν τον ερασιτεχνισμό, τη βλακεία και την ανικανότητα.

Λυπάμαι για την κατάντια αυτής της εφημερίδας (που συμπεριλήφθηκε στα αντιστασιακά φύλλα ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών και αποτέλεσε ένα από τα πιο προοδευτικά φύλλα της Δεξιάς μαζί με τη «Μεσημβρινή»).

Η εργοδοσία της «Β» έχει αποδείξει την αβάσταχτη ελαφρότητά της με το «χάσμα» ανάμεσα στο καθημερινό και το κυριακάτικο φύλλο, με φθηνιάρικες τσόντες ως «κυριακάτικες προσφορές» και με φτιαχτά θέματα για προσλήψεις, αυθαίρετα και εργασιακά.
Όλη αυτή η τακτική επιβεβαιώνει την άποψη που επικρατεί σε πολλά ΜΜΕ και μεταξύ πολλών (και δυστυχώς ανέργων) συναδέλφων.
Το εκδοτικό κατεστημένο δεν θέλει σήμερα σκεπτόμενους δημοσιογράφους όπως η συνάδελφος κ. Ελπινίκη Λυμπεροπούλου. Αναπαραγάγει φελλούς, «ψώνια», γλειφο-σαλιάρηδες και ανόητες ξανθούλες που πέρασαν από κομματικά γραφεία τύπου.
Στην ίδια λογική κινείται και η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ που δεν ασχολήθηκε με τις απολύσεις σε «Βραδυνή» και «Απογευματινή» αλλά με το αν η Βάσια Λόη και η Φαίη Σκορδά πρέπει να γίνουν τακτικά μέλη. Και τόσοι συνάδελφοι που είναι άνεργοι τι θα γίνουν; Εκείνοι που τραβάνε κουπί στην ΕΡΤ και στις πρωινο-μεσημεριανάδικες εκπομπές ως ανασφάλιστοι τι θα γίνουν;
Αυτή είναι η κατάντια τους και η ξεφτίλα μας ως κλάδος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς