6 Μαΐ 2009

Ο ΠΣΑΤ καλεί την ΕΣΗΕΑ να αποτρέψει το κλείσιμο της εφημερίδας DERBY

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, με μοναδικό θέμα την αιφνιδιαστική απόφαση της εργοδοσίας της εφημερίδας «Derby» να αναστείλει την κυκλοφορία της στις 31 Μαΐου 2009. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αμέσως μετά ο ΠΣΑΤ στην οποία καταγγέλλει « τα νέα ήθη στο χώρο της δημοσιογραφίας» και ζητά από την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει για να μην κλείσει η εφημερίδα. Όπως αναφέρεται:
»Ο προαναγγελθείς «θάνατος» μιας ακόμη αθλητικής εφημερίδας, μιας φωνής της ενημέρωσης, προκάλεσε σοκ στο χώρο της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού, καθώς όπως όλα καταδεικνύουν, πέφτει «θύμα» επιχειρηματικών συμφερόντων και του ανταγωνισμού στο χώρο των ΜΜΕ και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
»Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα νέα ήθη στο χώρο της δημοσιογραφίας και θεωρεί ανεπίτρεπτο πολυπράγμονες επιχειρηματίες να απαιτούν το κλείσιμο εφημερίδων, επειδή διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις. Επίσης, είναι άδικο να γίνονται «παιχνίδια» οργανωμένων συμφερόντων στις πλάτες των εργαζομένων και να καλούνται αυτοί -και μόνο αυτοί- να πληρώσουν το κόστος της απαράδεκτης κατάστασης.
»Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ καλεί την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει άμεσα και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για αποτροπή του «λουκέτου» στην εφημερίδα «Derby» και να ασκήσει πίεση προς τους επιχειρηματικούς κύκλους που συγκρούονται γύρω από αυτή την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς