3 Μαΐ 2009

H Πρωτομαγιά με τα μάτια ενός...εξημερωμένου ελέφαντα

Βαρέθηκα πια να περιστοιχίζομαι από «καλά παιδιά», «καλούς πατριώτες», «καλούς εργαζόμενους», με άλλα λόγια χορτάτους και προσκηνημένους, που η λέξη απεργία τους ανατριχιάζει, ακόμη κι αν πρόκειται για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Παγκόσμιου Εργατικού Κινήματος.
Με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση, -την οποία ασφαλώς δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, αλλά πρέπει να την πληρώσουν,- «αστέρας της δημοσιογραφίας» και μεγαλοστέλεχος του Σκάϊ, από νωρίς το πρωϊ της Πρωτομαγιάς, σχεδόν αξημέρωτα, άρχισε να «καταθέτει προτάσεις για μίμηση των εργαζόμενων της Ιαπωνίας», δηλαδή να απεργούμε εργαζόμενοι. Επίσης, δεν παρέλειψε να ρωτήσει επισταμένως εργαζόμενη στην ελληνική υπηρεσία της «Ντόϊτσε Βέλε» αν την Πρωτομαγιά απεργούν οι εργαζόμενοι στα γερμανικά μέσα μαζικής μεταφοράς. Η απάντηση ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Γερμανία, αλλά και στη Γαλλία έχουν παραλύσει δεν του άρεσε και έμεινε ασχολίαστη. Στη συνέχεια, αναφέρομενος σε μήνυμα ακροατή που έλεγε ότι εργαζόμενοι στην υποδηματοποιία στην Ιαπωνία όταν απεργούν κατασκευάζουν μόνο τα αριστερά παπούτσια, το βρήκε πάρα πολύ διασκεδαστικό.
Το μήνυμα του ακροατή ήταν βούτυρο στο ψωμί του. Να, είδατε που θέλετε απεργίες: Μπορούμε να κασκευάζουμε μόνον τα αριστερά παπούτσια την ημέρα της απεργίας. Στη συνέχεια προχώρησε ακόμη περισσότερο τονίζοντας ότι έχει «αρχίζει να ωριμάζει στο μυαλό» του σε κάποια επόμενη απεργία της Ένωσης να βρίσκεται πίσω από τα μικρόφωνα και να κάνει εκπομπή γι αυτό που συμβαίνει. Στην διάρκεια αυτής της εκπομπής άραγε θα χρησιμοποιεί μόνον τα αριστερά μικρόφωνα στο στούντιο;;!!!! Άραγε θα μιλήσει και για την ανεργία στον κλάδο και για τις άθλιες συνθήκες που εργάζονται συνάδελφοι (κάτω από τη σύμβαση, με «μαύρα», με μπλοκάκια). Άραγε θα μιλήσει για τις πελατειακές σχέσεις αυτών που ψηφίζει και για τους πολυθεσίτες;
Αχ! Ρε παππού Μπρεχτ τί δίκαιο που είχες όταν έλεγες ότι «ο χειρότερος εχθρός του άγριου ελέφαντα είναι ο εξημερωμένος ελέφαντας».
Ενας-πολύ αγανακτισμένος-κι ακόμη άγριος ελέφαντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς