21 Σεπ 2009

Ψηφοδέλτια με ...Τύπο


Δεκάδες δημοσιογράφοι του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου κατέρχονται ως υποψήφιοι για να καθήσουν στα έδρανα του Κοινοβουλίου
Διαβάζουμε σε ρεπορτάζ στήν εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής:
«Η δημοσιογραφία σε οδηγεί παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις εγκαίρως». Το παλιό δημοσιογραφικό γνωμικό μάλλον έλαβαν υπόψη τους δεκάδες δημοσιογράφοι του έντυπου ή ηλεκτρονικού Τύπου και αποφάσισαν να εγκαταλείψουν νωρίς τη δημοσιογραφία, επιχειρώντας να μεταπηδήσουν στην πολιτική με όχημα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στις προσεχείς εθνικές εκλογές.
Ισόπαλα είναι τα δύο μεγάλα κόμματα στις... δημοσιογραφικές υποψηφιότητες, διαθέτοντας από 25 έκαστο.

Στη Νέα Δημοκρατία εκτός των ήδη βουλευτών κκ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, Θεόδωρου Κασσίμη, Αργύρη Ντινόπουλου, Αρη Σταθάκη (Β΄ Αθηνών), κυρίας Φωτεινής Πιπιλή (Α΄ Αθηνών), Γιώργου Κοντογιάννη (Ηλεία), Σίμου Κεδίκογλου (Εύβοια), Κώστα Γκιουλέκα (Α΄ Θεσσαλονίκης), Νατάσας Ράγιου (Αχαΐα), Στέλιου Νικηφοράκη (Χανιά), αλλά και του κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου (Λάρισα)- εναντίον του οποίου πριν από μερικούς μήνες υπήρξαν διαμαρτυρίες λόγω της εγγραφής του στην ΕΣΗΕΑ, ως αρθρογράφου- συνεργάτη εφημερίδων- ούτε λίγο ούτε πολύ άλλοι 13 κατά δήλωσή τους δημοσιογράφοι συμμετέχουν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Κάποιοι δημοφιλείς, άλλοι λιγότερο γνωστοί, διεκδικούν την ψήφο με όχημα την πένα ή την εικόνα και τον λόγο τους. Ο τέως ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Μαυρομμάτης άφησε τις Βρυξέλλες για την Α΄ Αθηνών, όπου θα ανταγωνιστεί- με την παροιμιώδη ευγένειά του προς τις κυρίες- το πρώην μοντέλο και κατά δήλωσή της εκδότρια- δημοσιογράφο κυρία Ελενα Κουντουρά .

Η κοσμικογράφος κυρία Νίνα Βλάχου κατέρχεται υποψήφια στη Β΄ Αθηνών, ενώ ο μέχρι πρότινος διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Γιάννης Ανδριανός έθεσε υποψηφιότητα στην Αργολίδα.

Επίσης, διεκδικούν σταυρό η κυρία Τάνια Ιακωβίδου από το κανάλι Εxtra 3 στην Περιφέρεια Αττικής, η κυρία Μαρία Τσέγκα, εκδότρια τοπικής εφημερίδας, στην Α΄ Πειραιώς, ο κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος (Τele Τime) στην Αχαΐα, ο κ. Χρήστος Αρβανίτης (εκδότης του τοπικού «Αδέσμευτου Τύπου») στην Ευρυτανία, οι κυρίες Αντιγόνη Ανδρεάκη (Κρήτη ΤV), Ελένη Κουντουράκη (εκδότρια περιοδικού) και ο κ. Κωστής Παπαγεωργίου (Creta Νews) στο Ηράκλειο, η κυρίες Ηλιάννα Καλαντζή στην Κόρινθο, Νάντια Δημητροκάλλη-Παππά στη Φθιώτιδα και Αϊσέλ Ζεϊμπέκ (πολιτική επιστήμων και δημοσιογράφος, αλλά περισσότερο γνωστή από τον μακροχρόνιο αγώνα της οικογένειάς της για την κατάργηση του άρθρου 19 του Κώδικα Ιθαγένειας) στην Ξάνθη.
Στον αριθμό 25 ανέρχονται οι δημοσιογραφικές υποψηφιότητες και στο ΠαΣοΚ. Οι... παλιοσειρές της Βουλής κκ. Γιώργος Λιάνης (Φλώρινα), Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννης Δημαράς και Μίμης Ανδρουλάκης (Β΄ Αθηνών), αλλά και οι νεότερες στα βουλευτικά έδρανα κυρίες Χρύσα Αράπογλου (Α΄ Θεσσαλονίκης), Σοφία Γιαννακά (Αιτωλοακαρνανία) και Εύα Καϊλή (Α΄ Θεσσαλονίκης), όπως και ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης , ενώ και ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης (Α΄ Αθηνών) εκπλήσσει δηλώνοντας δημοσιογράφος στην επαγγελματική του ιδιότητα, παρ΄ ότι με σπουδές ηλεκτρολόγου- μηχανικού του ΕΜΠ.

Ο κ. Μάκης Γιομπαζολιάς, διευθυντής του Εxtra 3, διεκδικεί ξανά την ψήφο στην Α΄ Αθηνών, οι κυρίες Μαίρη Χατζάκη και Βίκυ Νικάκη στη Β΄ Περιφέρεια της πρωτεύουσας, η αθλητική συντάκτρια της ΕΡΤ κυρία Αρια Αγάτσα στη Βοιωτία, ο κ. Γιώργος Καστρινάκης στη Β΄ Αθηνών και η παρουσιάστρια της ΕΡΤ, με ειδίκευση στη Εurovision, κυρία Δάφνη Μπόκοτα στην Α΄ Πειραιώς. Εκεί θα συναντηθεί με τον κ. Δημήτρη Καρύδη, τραπεζικό υπάλληλο αλλά επί χρόνια υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ και συντάκτη της «Εξόρμησης», όπως και με τον εκδότη- δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Κατσικάρη.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης κατέρχονται υποψήφιες οι κυρίες Αγγελική Τριαρίδου και Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, στο Υπόλοιπο Αττικής οι κκ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Σκαρβελάκης και ο μη δημοσιογράφος, αλλά διευθυντής λειτουργίας της ΕΡΤ κ. Παντελής Ασπραδάκης, στα Ιωάννινα ο κ. Νίκος Ζορμπαλάς, στη Λάρισα ο κ. Βασίλης Ραούλης και στη Χίο ο κ. Μικές Γιανναράς.
Στον ΛΑΟΣ, πλην του προέδρου του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, κατέρχεται ξανά υποψήφιος ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος στη Β΄ Θεσσαλονίκης και ο εκ μεταγραφής πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας.
Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ συμμετέχουν έξι δημοσιογράφοι, με πιο γνωστές παρουσίες αυτές της κυρίας Λιάνας Κανέλλη (Β΄ Αθηνών) και του συντάκτη του «Ριζοσπάστη» κ. Νίκου Μπογιόπουλου (Επικρατείας).
Στον ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι ο διευθυντής σύνταξης του ημερήσιου «Βήματος» κ. Βασίλης Μουλόπουλος , ο οποίος με την αναγγελία της υποψηφιότητάς του ζήτησε και έλαβε από την εφημερίδα του άδεια ενός μηνός, ενώ υποψήφιοι είναι ο κ. Γιώργος Βαρεμένος και ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς