24 Σεπ 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ3

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης επισκέφτηκαν σήμερα τον Πρόεδρο της Διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ – 3 και του επέδωσαν την εξής διαμαρτυρία.

Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α ΠΡΟΣ:
Τον Πρόεδρο, κ. Τάσο Σπηλιόπουλο και την Διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3
ΚΟΙΝ: 1. Γενική Διευθύντρια της ΕΡΤ – 3 κ. Θάλεια Ιωαννίδου,
Διευθυντή τηλεόρασης κ. Γεώργιο Φράστανλη, ε
ιδικό σύμβουλο Διοίκησης κ. Γεώργιο Φερέτη,
προϊστάμενο σύνταξης ειδήσεων κ. Ν. Λαδιανό
2. Ε.Σ.Ρ. , ΕΚΘ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΜΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ

Κύριε πρόεδρε της ΕΡΤ – 3Ασφαλώς θα σας είναι γνωστό ότι :

1. Η ΕΤ-3 και η ΕΡΤ γενικότερα, παρέχει στα ιδιωτικά κανάλια δωρεάν και απευθείας εικόνα και ήχο (το λεγόμενο «pull») των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών και άλλων γεγονότων που κρίνονται σοβαρά (όπως π.χ. η απευθείας μεταδόσεις των δηλώσεων του εκπροσώπου της πυροσβεστικής στις πρόσφατες φωτιές στην Αττική) γεγονός που σε καμιά άλλη χώρα δεν συμβαίνει και βασίζεται πάνω σε μια απλή απόφαση κάποιας διακομματικής επιτροπής που πάρθηκε σε κάποια εκλογική αναμέτρηση του παρελθόντος.

2. Η σύνδεση με οπτική ίνα της Ε Ρ Τ με τον ΑΝΤ1 με σκοπό η εικόνα από τα διάφορα ρεπορτάζ που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της Ε Ρ Τ να γίνεται, άμεσα και δωρεάν, κτήμα του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού. Και,

3. Το δωρεάν μοίρασμα στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς του οπτικοακουστικού υλικού από τα διάφορα καθημερινά ρεπορτάζ που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της Δημόσιας τηλεόρασης και της ΕΤ-3, μόλις αυτό ζητηθεί από αυτούς.

Σας ενημερώνουμε ότι αυτοί είναι και οι σοβαρότεροι λόγοι που οι εργοδότες μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, προβαίνουν σε αθρόες απολύσεις, σε πιέσεις για «εθελούσια έξοδο» και έχουν βάλει στόχο το κλείσιμο των παραρτημάτων που διατηρούν οι πανελλαδικοί ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην Θεσσαλονίκη.

Διαμαρτυρόμαστε, έντονα για την συμπεριφορά αυτή της ΕΤ-3 και της Δημόσιας τηλεόρασης γενικότερα, επειδή οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, στην δραματική συρρίκνωση των θέσεων εργασίας μας και στον περαιτέρω πλουτισμό των εργοδοτών μας.

Ζητάμε να σταματήσει αμέσως η δωρεάν παροχή οπτικοακουστικού υλικού προς τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς, από την ΕΤ3 και την ΕΡΤ γενικότερα, την άμεση αφαίρεση της οπτικής ίνας και τον περιορισμό του «pull» μόνο στα επίσημα διαγγέλματα του εκάστοτε πρωθυπουργού της Χώρας μας.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ

ΠΗΓΗ: taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς