13 Οκτ 2009

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ το ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ για ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

(Ο Σόμπολος αποχώρησε για να μήν μιλήσει εργαζόμενος)


Συνεδρίασε, σήμερα το μεσημέρι (μετά από τρεις μήνες) το Διασωματειακό.

Συζήτησε , μεταξύ των άλλων, το Ασφαλιστικό, τις απολύσεις ή εθελούσιες (ΔΟΛ, Απογευματινή, Αντένα, Καθημερινή κ.α.) την κατάσταση στην Εξπρές και τον Ξένιο αλλά και τη λειτουργία του Διασωματειακού (με συγκεκριμένη πρόταση του προέδρου της ΕΤΕΡ Δ. Καμαρινόπουλου).

Αποφασίστηκε συνάντηση με τον Στ. Ψυχάρη για τον ΔΟΛ, με τον Δήμαρχο για τον Ξένιο και ειδική συνάντηση για το ασφαλιστικό την ερχόμενη Δευτέρα.

Παρόντες από την ΕΣΗΕΑ οι Π. Σόμπολος, Ν.Νταουντάκη, Δ. Κουμπιάς.

«Τιμής ένεκεν» οι εκπρόσωποι των άλλων Σωματείων ζήτησαν ευγενικά από το Σόμπολο να προεδρεύσει αλλά αυτός πίστεψε ότι έγινε πρόεδρος και άρχισε τα συνηθισμένα και πολύ γνωστά στα μέλη του ΔΣ :
Στην αρχή, ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις συγκρότησης προεδρείου, μιλώντας εν εκτάσει για τις θέσεις της παράταξής του (κάντε με πρόεδρο έτσι, ή κάντε με πρόεδρο αλλιώς η κάνετε ότι θέλετε μόνοι σας…χωρίς να πει ότι δεν έχει βάλει ποτέ υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου…) και με δυό λόγια τις θέσεις των άλλων όπως τις κατάλαβε-δηλαδή λάθος.

Κατά τη συνεδρίαση προσπάθησε να κάνει το καλό παιδί και να μην προκαλέσει. Κρατήθηκε να μην πει κουβέντα ούτε όταν το Διασωματειακό έκανε σκληρή κριτική σ΄ αυτούς που έτρεξαν να στελεχώσουν το ΕΤΑΜ ΜΜΕ (από την παράταξή του, βέβαια) αντίθετα με τις θέσεις όλων των Σωματείων, ούτε καν όταν αποφασίστηκε να τους ζητηθεί να παραιτηθούν.

Αλλά το χούι δεν αλλάζει Και όταν η Ν. Νταουντάκη υπενθύμισε ότι έξω από την αίθουσα βρίσκεται ο εκπρόσωπος του Ξένιου και ζήτησε να τον καλέσουν να ενημερώσει όλοι συμφώνησαν πλην Σόμπολου -έχει πάντα μια δυσκολία με εργαζόμενους και συνελεύσεις...

Χωρίς να λάβει υπόψη το υπόλοιπο Διασωματειακό, το απέρριψε με βέτο προέδρου των προέδρων γιατί, όπως είπε, «σας ενημερώσαμε εμείς, τι να πει αυτός παραπάνω» και στη συνέχεια επειδή «συμμετέχουν προεδρεία κλαδικών οργανώσεων και όχι εργαζόμενοι». Όταν δεν του πέρασε, σηκώθηκε και έφυγε παραπονούμενος ότι «τον αμφισβητούν».

Και, φυσικά, η ενημέρωση που ακολούθησε δεν ήταν αυτή που…είχαν ακούσει πριν.
Το Διασωματειακό αποφάσισε να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Λιοσίων και να ζητήσει γραπτή διαβεβαίωση όσων αυτός υπόσχεται (κανονική μισθοδοσία των εργαζόμενων, ένα επιπλέον μισθό κάθε μήνα για τα οφειλόμενα και οικονομική ρήτρα για τυχόν καθυστερήσεις) με συνυπογραφή από τους εκπροσώπους των Σωματείων ως εγγυητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς