26 Νοε 2009

Ο Σόμπολος ακύρωσε με πονηριές το συμβούλιο για να μήν γίνει προεδρείο


Οσα δεν φτάνει η αλεπού πηδάει... μπας και τα φτάσει. Για τον Σόμπολο μιλάμε που ακύρωσε το προγραμματισμένο με τη συμφωνία ΟΛΩΝ, Διοικητικό Συμβούλιο της Πέμπτης, αυθαίρετα, ετσιθελικά, με ψεύτικες δικαιολογίες (δεν μπορουσε ο Τσαλαπάτης και η Πετραλιά-η οποία, μάλιστα δεν το γνώριζε οτι...δεν μπορεί). Ενα συμβούλιο που, κατά τα φαινόμενα, θα κατέληγε στην πολυπόθητη συγκρότηση σε σώμα με αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Με συγκεκριμένες προτάσεις για πρόεδρο την Νταουντάκη, γραμματέα τον Νταβανέλο, ταμία τον Βλαβιανό και πρώτο αντιπρόεδρο τον Κουμπιά (κάποιες άλλες προτάσεις ήταν εμφανώς προιόν αγανάκτησης και συνοδευόντουσαν με την κραυγή απελπισίας μπροστά στην εμφανή κωλυσσιεργία "επιτέλους να τελειώνουμε"...).

Αλλά ο Σόμπολος τρόμαξε τόσο πολύ οτι μπορεί να έχουμε προεδρείο και να μην είναι ο ίδιος πρόεδρος που πήρε τη...σάλπιγκα και σήμανε συναγερμό με ένα κείμενο γνωστής εταιρικής τεχνοτροπίας...Ιτε παίδες ελληνων, μας παίρνουν τα ιερά και τα όσια- και μαζί την καρέκλα.

Το τί πραγματικά έγινε στο συμβούλιο το περιγράφει με άκρα ρεπορταζιακή ακρίβεια το κείμενο που ανάρτησε η παράταξη Δημοσιογραφική Ενότητα στο σάιτ της:

ΠΟΙΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ...
«Οι μάσκες έπεσαν». Έτσι αρχίζει ψευδεπίγραφη ανακοίνωση της παράταξης Σόμπολου, με τίτλο «Ορισμένοι στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θέλουν τους δημοσιογράφους στο ΙΚΑ!». Εκτός και αν η συγκεκριμένη παράταξη περιαυτολογεί, αφού στη συγκεκριμένη ανακοίνωση υπάρχει όχι μόνο σωρεία ψευδών, αλλά αποκρύπτονται ή διαστρεβλώνονται γεγονότα.
Κατώτερος των περιστάσεων ο προεδρεύων, για μια ακόμη φορά αναίρεσε δήλωσή του ότι αποδέχεται τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου, σύμφωνα με την πρόταση της «Δημοσιογραφικής Ενότητας», όταν συνειδητοποίησε ότι ο ίδιος δεν θα καταλάβει τη θέση του προέδρου. Και βεβαίως δεν είναι αλήθεια ότι κάποιοι «μοίρασαν με προτάσεις τους τις καρέκλες στο Δ.Σ. της Ενώσεως».
Τα πραγματικά γεγονότα, που αποδεικνύονται και από τα πρακτικά των τελευταίων συνεδριάσεων του Δ.Σ. έχουν ως εξής:
Τη Δευτέρα 23/11 ο Π. Σόμπολος συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο για το ασφαλιστικό με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας και «δικές του πληροφορίες ότι καταργείται το Ταμείο μας και όλοι πάμε στο ΙΚΑ». Και ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει την πηγή των «πληροφοριών» του, κινδυνολογώντας – χωρίς κανένα στοιχείο – ζήτησε τη συγκρότηση προεδρείου το ταχύτερο δυνατόν, με πρόεδρο προφανώς τον ίδιο, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Του ζητήθηκε να συγκαλέσει συμβούλιο την επομένη με θέμα τη συγκρότηση και το αποδέχτηκε, με την επισήμανση ότι θα συζητηθεί η πρόταση της «Δημοσιογραφικής Ενότητας» για αντιπροσωπευτικό προεδρείο. Και όταν ο εκπρόσωπος της παράταξης Δημήτρης Κουμπιάς τον ρώτησε αν θα αποδεχθεί αυτή τη λύση, απάντησε καταφατικά.
Την επομένη 24/11, με την έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων έδωσε το λόγο στο Δ. Κουμπιά για να επαναλάβει την πρότασή του και ο τελευταίος – πριν τη διατυπώσει – ζήτησε με τη σειρά του από τον κ. Σόμπολο να επαναλάβει ότι κατ’ αρχήν δέχεται το αντιπροσωπευτικό. Μετά την εκ νέου καταφατική απάντηση, ο εκπρόσωπός μας πρότεινε:
Να συγκροτηθεί αντιπροσωπευτικό προεδρείο με πρόεδρο τη Νανά Νταουντάκη και με ευκταία τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, εφόσον επιθυμούν να συμμετάσχουν. Δεν πρότεινε πρόσωπα για τις άλλες θέσεις, αναμένοντας την εκδήλωση των προθέσεων των άλλων παρατάξεων.
Πάνω σ’ αυτό, ο Π. Ράμμος έσπευσε να διευκρινίσει ότι η άρνηση κάποιας παράταξης να συμμετάσχει δεν αποτελεί και αρνησικυρία. Δεν μπορεί να θεωρηθεί veto κατά της συγκρότησης προεδρείου.
Στη συνέχεια ο Μπάμπης Αγρολάμπος πρότεινε εκ μέρους της Συσπείρωσης ως γενικό γραμματέα τον Αντώνη Νταβανέλλο και η κα Νταουντάκη τον Δ. Κουμπιά ως α΄ αντιπρόεδρο, τον Γιώργο Βλαβιανό ως ταμία… Και πριν προλάβει να ολοκληρώσει τις προτάσεις της, τη διέκοψε ο Π. Σόμπολος λέγοντας ότι η παράταξή του – στην οποία ανήκει ο κ. Βλαβιανός – «δεν μετέχει σε τέτοιο προεδρείο», διευκρινίζοντας πως ούτε το ψηφίζει
Όταν ρωτήθηκε τι νόημα είχαν οι δηλώσεις περί αποδοχής, απάντησε ότι «θα το δεχτεί αν καταφέρουν να το κάνουν οι άλλοι» Ο ίδιος θα συναινούσε αν δεχόταν – σύμφωνα με τη δική του, προσχηματική, πρόταση – να γίνει πρόεδρος ο Π. Ράμμος.
Πώς τεκμηριώνεται λοιπόν ο ισχυρισμός των «Δημοσιογράφων για τη Δημοσιογραφία» ότι η πρότασή μας «οδηγεί τον κλάδο και την ΕΣΗΕΑ σε διχοτόμηση»; Με την πρόταση να συμμετάσχουν δια του κ. Βλαβιανού στο προεδρείο; Εκτός και εάν δε νοείται προεδρείο χωρίς Σόμπολο πρόεδρο.
Και ενώ το συμβούλιο κατέληγε σε μια ακόμη άκαρπη συνεδρίαση ο Μπ. Αγρολάμπος, πιθανόν από αντίδραση στην ανακόλουθη στάση Σόμπολου διατύπωσε την πρόταση που αναφέρουν οι «Δημοσιογράφοι» στην ανακοίνωσή τους.
Αποφασίστηκε η συνεδρίαση να διακοπεί για την Πέμπτη 26/11 αλλά λίγο πριν από την έναρξή της τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν ότι το Συμβούλιο δεν θα γίνει. Το ματαίωσε ο κ. Σόμπολος επειδή δεν μπορούσε να παρευρεθεί ο – πρώην (;) συνεταίρος του – κ. Τσαλαπάτης. Αντί Συμβουλίου, ο προεδρεύων συγκάλεσε συγκέντρωση της παράταξής του.
Όταν δε του επισημάνθηκε ότι στην ανακοίνωσή του απέκρυψε την πρόταση για ταμία Βλαβιανό, δήλωσε ότι δεν θεώρησε σκόπιμο να την αναφέρει «αφού δεν την αποδέχτηκε». Αλλά και επειδή σίγουρα θα έμενε αστήριχτος ο ισχυρισμός τους περί διχοτόμησης και ότι «μοιράστηκαν καρέκλες».
Άλλωστε και εδώ ανακόλουθος εμφανίζεται ο κ. Σόμπολος. Και ο Π. Ράμμος δεν είχε αποδεχτεί την πρότασή του να γίνει πρόεδρος σε αντιπροσωπευτικό, αλλά οι «Δημοσιογράφοι» έσπευσαν να τη δημοσιοποιήσουν. Όπως δημοσιοποίησαν και την πρόταση Αγρολάμπου, που επίσης δεν έγινε δεκτή. Ούτε από το μέλος της παράταξής του Φανή Πετραλιά, που – μετά την άρνηση για Βλαβιανό – προτάθηκε για ταμίας
Ποιες μάσκες έπεσαν λοιπόν και ποιών, και μάλιστα προ πολλού, γίνεται εύκολα αντιληπτό.

2 σχόλια:

  1. Μη χειρότερα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στον κλάδο που δεν γνωρίζουν ποιός είναι ποιός; πάντως καλά κάνετε και ενημερώνετε γιατί αρκετά τους έχουμε ανεχθεί όλους. Θέλουμε ενημέρωση. Μην σταματάτε! είμαστε μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πά να σκούζει όσο θέλει.Το ξέρει ότι τελείωσε αλλά δεν έχει την αξιοπρέπεια να το παραδεχτεί. Εκτός κι αν δεν τον αφήνουν αυτοί των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί.Και δεν εννοώ,βέβαια, τους συναδέλφους γιατί ποτέ δεν υπηρέτησε τα συμφέροντα των δημοσιογράφων. Η νομίζει οτι ξεχάσαμε το ομόλογο και τον φίλο του τον Καπράνο,τα ..κύριε Γιώργο... και άλλα ονοματάκια αφεντικών που μιλούσαν ιδιαιτέρως μαζί του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς