5 Φεβ 2010

Απόλυση συνδικαλιστή απο το Ποντίκι την ημέρα εκλογών στο Σωματείο του

Σήμερα το πρωί, πρώτη μέρα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ένωση Περιοδικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) επέλεξαν τα αφεντικά της –«καταγγελτικής» υποτίθεται- εφημερίδας «Ποντίκι» για να κάνουν απόλυση.

Και ποιόν απέλυσαν;

Υποψήφιο της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (όπου και ο τωρινός πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Γιάννης Πλαχούρης).

Τον οποίο φώναξε στο γραφείο του ο, γνωστός, Π. Κουτουφάς για να του ανακοινώσει ότι «πολύ λυπάται» αλλά «πρέπει να γίνουν περικοπές» και διώχνουν αυτόν που «είναι υψηλόμισθος».

Έτσι, για τη ιστορία (και για να μην νομίζουν κάποιοι ότι τρώμε κουτόχορτο):

Ο συνάδελφος πληρώνεται από το «Ποντίκι»…1.120 ευρώ καθαρά . Τόσο υψηλόμισθος. Και με αυτό τον τεράστιο μισθό κάλυπτε τα Media, έγραφε παραπολιτικά και έκανε και ελεύθερο.
Αλλά εκτός από «υψηλόμισθος» είχε και ένα άλλο κακό …συνήθειο: δεν δεχόταν να γράφει «περίεργα» σχόλια αλλά επέμενε να κάνει αντικειμενικό ρεπορτάζ.

Κι όταν λέμε «περίεργα» εννοούμε κομμάτια «ευνοϊκά» (αλλιώς είναι η σωστή έκφραση αλλά σ΄αυτό το μπλογκ δεν βρίζουμε ούτε καν αυτούς που το αξίζουν) για το συγκεκριμένο δίδυμο της γνωστής «πλειοψηφίας που κατάντησε την ΕΣΗΕΑ στα σημερινά της χάλια και μερικών παρατρεχάμενων …φίλων τους.

Απόπειρες να ξεφορτωθούν τον συνάδελφο εκεί στο «αποκαλυπτικό» (για άλλους κλάδους, εννοείται…) Ποντίκι είχαν γίνει αρκετές (μόνο το τελευταίο 6μηνο τουλάχιστον τρεις) αλλά σκόνταψαν στην αντίσταση της επιτελικής ομάδας που , προς τιμήν τους, είπαν ότι ο συνάδελφος είναι απαραίτητος στην εφημερίδα.

Φαίνεται, όμως, ότι και η υπομονή έχει τα όριά της… Έτσι, όταν μπήκε ο συνάδελφος υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο και μάλιστα με επικεφαλής τον Πλαχούρη, τα ζόρια μεγάλωσαν : «Είσαι ή δεν είσαι διευθυντής»…

Διευθυντής ή εκδότης μπορεί να είσαι. Αλλά ακόμη και στο Ελλάντα υπάρχουν νόμοι και δεοντολογικοί κανόνες και –κυρίως- η κρίση των συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς