8 Ιουν 2010

Περικοπές στην Ελευθεροτυπία- αναζητούνται 200-300 εργαζόμενοι

Μέτρα περικοπών ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η διεύθυνση της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθυντής της εφημερίδας Βαγγέλης Παναγόπουλος, σε συγκέντρωση που είχε ζητήσει από τον εκπρόσωπο να συγκαλέσει το προηγούμενο βράδυ, ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση αποφάσισε:

---πρόγραμμα εξόδου στη σύνταξη όσων έχουν τις προϋποθέσεις (έχουν ήδη αποχωρήσει 21 άτομα και αναμένεται να αποχωρήσουν άλλα τόσα),

---Κατάργηση των συνεργασιών με ΔΠΥ. Πρόκειται για 20 καθηγητές που συνεργάζονται, σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε ο ίδιος.

---Μείωση κατά 50% των κυριακάτικων. Σε ερωτήσεις που έγιναν απάντησε ότι η περικοπή δεν αφορά την αμοιβή αλλά τον αριθμό των εργαζόμενων τις Κυριακές. Το περίεργο είναι ότι ενώ ο κ. Παναγόπουλος μιλησε για «εργασία εκ περιτροπής» ανάλογα με την εκτίμηση των δημοσιογραφικών αναγκών "πλάνο" μιλάει γενικά για 50%.

Το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι ο αριθμός εργαζομένων που αναφέρθηκε και καταγράφεται στον ισολογισμό (918 άτομα) δεν ανταποκρίνεται στα στοιχεία που είναι γνωστά στους συντάκτες (περίπου 640 άτομα) κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά…

Εντύπωση προκαλεί στους εργαζόμενους η σκοπιμότητα αυτής της συγκέντρωσης και οι ανακοινώσεις όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα ασφαλιστικά μέτρα της Κυβέρνησης σπρώχνουν ένα μεγάλο αριθμό εργαζόμενων άμεσα στη σύνταξη και δεν χρειαζόταν να προκληθεί τέτοια αναστάτωση.

Δεν υπήρξαν περαιτέρω διευκρινίσεις πάνω στα τρία μέτρα. Δόθηκε, όμως, η υπόσχεση ότι αύριο θα γίνει νέα συγκέντρωση παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Λογιστηρίου και αντιπροέδρου του ΔΑ κ. Λιλής Σκλάβη, για να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις.

1 σχόλιο:

  1. ... συνάδελφοι, πιέστε να αναδειχθεί το Διασωματειακό ως ο κύριος μοχλός πίεσης των εργαζομένων στα ΜΜΕ ...
    ... ένα - ένα τα σωματεία του χώρου θα χάνουν διαρκώς ...
    ... έρρωσθε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς