20 Σεπ 2010

Στον ...αέρα το AIR 104,04 -ανακοίνωση των εργαζόμενων



Για τέταρτη, κατά σειρά, μέρα εμείς οι εργαζόμενοι στο ξενόγλωσσο πρόγραμμα του Αθήνα 984, Athens International Radio 104.ο4 FM, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα, εκπέμποντας το 24-ωρο πρόγραμμά μας μέσω διαδικτύου μόνον, καθώς συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της κατάσχεσης του εξοπλισμού μετάδοσης του σήματός μας στα FM.
Αύριο, 21 Σεπτεμβρίου 2010, αναμένεται η γνωμοδότηση του ΕΣΡ σχετικά με τη νομικό καθεστώς του AIR 104.4 FM – κάτι που είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό.
Εν τω μεταξύ, έχει αποκατασταθεί η λειτουργία των άλλων 5 σταθμών, των οποίων η μετάδοση διακόπηκε την περασμένη Πέμπτη, γεγονός που επιτείνει την αγωνία μας.
Καταγγέλλουμε την άκαιρη και αιφνίδια διακοπή της λειτουργίας του AIR 104.4 FM και ζητούμε την άμεση αποκατάστασή της.
Σημειώνεται, ότι το ξενόγλωσσο πρόγραμμα του ΑΘΗΝΑ 984 έχει χαρακτηριστεί παγκόσμιο πρότυπο και μεταδίδει από το 2004 ειδησεογραφικά και ψυχαγωγικά προγράμματα σε 16 γλώσσες, γεγονός που του προσδίδει μοναδικό χαρακτήρα στα ερτζιανά. Το πρόγραμμά του προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία στους μετανάστες και όλους τους ξένους που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, καθώς και στους επισκέπτες της πόλης, ενώ αποτελεί συνεκτικό σημείο αναφοράς για τις ξένες κοινότητες. Προξενεί σίγουρα μεγάλα ερωτήματα το γεγονός ότι, στο θολό μέχρι σήμερα τοπίο που επικρατεί στις αδειοδοτήσεις ραδιοτηλεοπτικών αδειών, οι φορείες αντιμετωπίζουν με πρωτοφανή αυστηρότητα τον μοναδικό για την ενημέρωση των ξένων που ζουν στην πόλη σταθμό.
Έχουμε συνάψει συμφωνίες συνεργασίας αναμετάδοσης προγράμματος με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου (BBC World Service, Radio France Internationale, Deutsche Welle, China Radio International). Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι υποχρεώνεται να διακόψει τις εκπομπές του ο AIR 104.4 FM που μεταδίδει αποκλειστικά στην Ελλάδα κινεζικό πρόγραμμα από το China Radio International, όταν η κυβέρνηση και η Αθήνα ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Κινέζο πρωθυπουργό!
Έχουν ήδη ενημερωθεί οι ξένες πρεσβείες και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και καλούνται να τοποθετηθούν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί (Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, Υποδομών Δ. Ρέππας, αναπληρωτής Πολιτισμού Τ. Χυτήρης, κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής) και όλοι οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της Αθήνας, για τη βίαιη διακοπή της λειτουργίας ενός σταθμού που προσφέρει το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης στους μετανάστες χωρίς εμπορικές στοχεύσεις, και μάλιστα ενόψει των πρώτων εκλογών στις οποίες, όπως νομοθέτησε η κυβέρνηση, θα ψηφίζουν και μετανάστες.Ζητούμε από την πολιτεία να μην ολιγωρεί και να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στις απαραίτητες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς