24 Σεπ 2010

Η ΕΣΠΗΤ καταδικάζει της μηνύσεις της STORY E.E.


Ομόφωνη καταδικαστική απόφαση για την πρακτική της υποβολής μηνύσεων κατά συνδικαλιστικών- ενημερωτικών ιστοτόπων από την εταιρεία STORY Ε.Ε. έλαβε το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ. Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση...
"Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2010
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ ομόφωνα καταδικάζει την υποβολή μηνύσεων στις οποίες έχει αποδυθεί η εταιρεία STORY E.E., ιδιοκτήτρια του περιοδικού TRAVELLERS’ ICONS, μέσω, μεταξύ των άλλων εκπροσώπων της, και του Αναστασίου Δούση, εναντίον διαφόρων ιστοτόπων (blogs), με τις οποίες μηνύσεις στρέφεται εναντίον συγκεκριμένων blogs, με πρόσχημα ότι παραποίησαν την αλήθεια παρόλο που τα γραφόμενα στους πιο πάνω ιστότοπους αποσκοπούσαν στην ενημέρωση της κοινής γνώμης γενικότερα και ειδικότερα των δημοσιογράφων για τις συνθήκες αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στο πιο πάνω περιοδικό της.
Θεωρούμε ότι με την υποβολή παρόμοιων μηνύσεων πλήττεται όχι μόνο η ελεύθερη έκφραση και ανεμπόδιστη διακίνηση των ιδεών και των ειδήσεων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, αλλά και η ίδια η Δημοκρατία και οι κοινωνικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες των δημοσιογράφων αλλά και όλων των πολιτών.
Παράλληλα πλήττεται η ελευθεροτυπία και επιχειρείται η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης, αφού μέσω των υποβληθεισών μηνύσεων επιχειρείται η ποινική δίωξη των υπευθύνων των διαφόρων blogs, προκειμένου κάθε απόπειρα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων να θεωρείται εκβιασμός και συκοφαντική δυσφήμιση και να επιδιώκεται η ποινική καταδίκη κάθε ελεύθερης άποψης που αποσκοπεί στην ενημέρωση κατά πρώτο λόγο των δημοσιογράφων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.
Η ΕΣΠΗΤ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάι των εργαζόμενων συντακτών. Θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για την αξιοπρέπεια στους χώρους δουλειάς. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να μην μετακυλίσει η εργοδοσία την κρίση στην πλάτη των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς