1 Οκτ 2010

Ορ(γ)ισμένοι Εργαζόμενοι στην Απογευματινή:μήνυμα στούς εργοδότες

Το κυρίως κύμα επίθεσης των εργοδοτών – στα Μέσα Ενημέρωσης, και φυσικά όχι μόνο – απέναντι στους εργαζομένους ξεκίνησε και είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη. Με απολύσεις, περικοπές, απειλές μονομερούς κατάργησης συμβάσεων και λουκέτων (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ) σε απάντηση των κινητοποιήσεων.

''Δεν έχω λεφτά. Δεν πληρώνω. Κάν'τε ό,τι θέλετε'', ήταν η επίσημη τοποθέτηση, και τούτη τη φορά, του εκδότη της ''Απογευματινής'' Κώστα Σαραντόπουλου, που μας κρατά απλήρωτους από τις 15 Ιουλίου. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε.

Ακόμη κι αν τα σωματεία του Τύπου ...αποκοιμηθούν πλήρως και αρνηθούν πεισματικά να ξυπνήσουν.

Σήμερα όμως διακυβεύονται κοινά μας δικαιώματα των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Διακυβεύεται το ίδιο μας το μέλλον.

Στέλνουμε το μήνυμα στους εργοδότες ότι αυτή τη φορά θα μας βρείτε όλους μαζί, απέναντί σας. Οι τραμπουκισμοί και οι απειλές σας δε θα περάσουν.

Εκφράζουμε την ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας στους εργαζομένους του ΔΟΛ και του ΠΗΓΑΣΟΥ που ακόμη στέκονται όρθιοι και αγωνίζονται για την Εργατική Αξιοπρέπεια.

Οι ορ(γ)ισμένοι εργαζόμενοι της ''Απογευματινής'' δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα ΟΛΩΝ των εργαζομένων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις και την περιφρούρηση της απεργίας και απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα για την ενεργοποίηση πάντων.

Ο αγώνας των τεχνικών, συντακτών και του ''διοικητικού'' προσωπικού, από την ''Απογευματινή'' και τον ΠΗΓΑΣΟ έως τον Δ.Ο.Λ. και την ''Ελευθεροτυπία'' είναι κοινός αγώνας.
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Ορ(γ)ισμένοι Εργαζόμενοι στην ''Απογευματινή''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς