28 Σεπ 2010

Ψήφισμα των εργαζομένων του ομίλου ΔΟΛ

Ψήφισμα

Απαιτούμε από την εταιρεία να πάρει πίσω αμέσως το πρόγραμμα μαζικών απολύσεων που έχει αρχίσει να ετοιμάζει, καθώς και κάθε άλλο σχέδιο για να φορτώσει τα βάρη στους εργαζομένους της.

Οι λίστες με υποψήφιους προς απόλυση πρέπει να αποσυρθούν τώρα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποτελέσουμε τα εξιλαστήρια θύματα επιχειρηματικών επιλογών, με το σφαγιασμό δεκάδων χαμηλόμισθων εργαζομένων, των οποίων το συνολικό κόστος μισθοδοσίας ισούται με την πολυτελή προσωπική διαβίωση μερικών μόνο golden boys της εταιρείας.

Ζητάμε από τα σωματεία μας την υιοθέτηση ενός προγράμματος άμεσων κινητοποιήσεων με κλιμάκωσή τους, έως ότου αποσύρει η εταιρεία κάθε σχέδιο επίθεσης κατά των εργαζομένων. Η αρχή πρέπει να γίνει αμέσως και η πρότασή μας είναι για μαζική κινητοποίηση για την Τετάρτη, 29/9/2010. Εννοείται -όπως το έχει αποφασίσει το διασωματειακό- σε περίπτωση απόλυσης πριν από την Τετάρτη, τότε το πρόγραμμα της απεργιακής κινητοποίησης θα πρέπει να είναι «ακαριαίο».

Απαιτούμε από την εταιρεία να συναντηθεί αμέσως με τους εκπροσώπους μας, της Διασωματειακής του τύπου.

Καλούμε σε επίσπευση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του ΔΟΛ που σκοπεύουν να διοργανώσουν τα σωματεία μας και, πάντως, την Πέμπτη το πρωί σκοπεύουμε να ξαναβρεθούμε για να εκτιμήσουμε τις εξελίξεις.

Διαμαρτυρόμαστε για την επανειλημμένη άρνηση της εταιρείας να μας χορηγήσει το αμφιθέατρο του κτιρίου για τη συνέλευσή μας, παρά την υποχρέωσή της εκ του νόμου. Και διαμαρτυρόμαστε και για την άρνησή της να συνδιαλέγεται με τους εκπροσώπους μας, όπως τους έχουμε εμείς εκλέξει στα μεικτά συμβούλια των Ενώσεών μας (συντακτών, διοικητικών, κλπ.).

Τέλος, στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των Ελληνικών Γραμμάτων που υφίστανται την επίθεση του ίδιου εργοδότη, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους, όπως για παράδειγμα οι σιδηροδρομικοί.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ
27/9/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς