28 Σεπ 2010

O "μεταλάς" Ozzy Osbourn αρθρογράφος...υγείας

Όχι δεν είναι πρωταπριλιά. Και δεν είναι αστείο. Απλώς κάποιοι σκέφτηκαν να πουλήσουν «νέες ιδέες». Έτσι, οι SUNDAY TIMES του Λονδίνου είπαν να χρησιμοποιήσουν ένα προβεβλημένο πρόσωπο προφανώς για να αυξήσουν τη κυκλοφορία τους. Συνηθισμένο θα πείτε. Μόνο που η «πρωτοτυπία» είναι αλλού.

Ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τον «μεταλά» των Black Sabbath Οζζυ Όσμπορν ως αρθρογράφο σε θέματα Υγείας. Έτσι, εδώ και μερικές εβδομάδες, του έδωσαν μία στήλη για να παίζει τον …γιατρό δίνοντας ιατρικές συμβουλές επί παντός θέματος που ενδέχεται να προβληματίζει τους αναγνώστες.

Ποια είναι τα προσόντα του; Σύμφωνα με τους «TIMES» ο Όσμπορν έχει επιζήσει αεροπορικών και τροχαίων ατυχημάτων, των εξαρτήσεων από ναρκωτικά και αλκοόλ, ψυχική κατάρρευση, και οικογενειακές δυσλειτουργίες για να γίνει μια παγκόσμια προσωπικότητα στην φαρμακολογία, νευρολογία, ψυχολογία και υποχονδρία.

Το αναφέρουν, άλλωστε, οι «Times» στην επικεφαλίδα της στήλης: «Έχετε κι εσείς κάποιο πρόβλημα τόσο λεπτό που να μην τολμάτε να αναφέρετε στον γιατρό σας; Μήπως προτιμάτε να το πείτε συγκαλυμμένα σε ένα έντυπο; Ο Δόκτωρ Οζζυ έχει την απάντηση. Έπειτα από δεκαετίες χρήσης και κατάχρησης του σώματός του, φροντίζει να μάθετε απ' τα λάθη του». (αυτό κι αν είναι…ειδικότητα).

Ο ίδιος ο Οζμπορν αφηγούμενος την ιστορία αυτής της νέας δραστηριότητας του δήλωσε ότι στην αρχή ξαφνιάστηκε θεωρώντας ότι του κάνουν πλάκα, αλλά μετά βρήκε την ιδέα πολύ καλή. Λέει: «Όταν με πήραν τηλέφωνο οι άνθρωποι της εφημερίδας και μου ζήτησαν να δίνω ιατρικές συμβουλές, πίστεψα ότι μου κάνουν φάρσα. Ύστερα από λίγο, όμως, το ξανασκέφτηκα και κατάλαβα ότι είχαν δίκιο. Έχω επισκεφθεί χιλιάδες γιατρούς, τους έχω πληρώσει πάνω από 1.000.000 λίρες, άμα δεν ξέρω εγώ πέντε πράγματα περί ιατρικής ποιος ξέρει δηλαδή; Χώρια που είμαι υποχόνδριος, ο χειρότερος υποχόνδριος του κόσμου όλου. Οι αρρώστιες είναι το χόμπι μου!»

Και κάπως έτσι βρέθηκε στις σελίδες των «Synday Times» να μοιράζει συμβουλές. Το κακό είναι ότι δεν περιορίζεται σ΄αυτό «που ξέρει καλά». Δίνει και οδηγίες για ειδικά σκευάσματα, όπως για παράδειγμα το «Hot Ozzy», ένα «ματζούνι» δικής του έμπνευσης που το θεωρεί το απόλυτο φάρμακο για το κρύωμα. Αποτελείται από ένα λίτρο ουίσκι ,καλοβρασμένο, μέσα στο οποίο βάζει πολλά λεμόνια για τις βιταμίνες τους.

Ίσως γιαυτό, οι «προχωρημένοι» μάνατζερς της εφημερίδας έχουν βάλει της εξής προειδοποίηση πλάι στη στήλη του: «Ο Οζζυ Οζμπορν δεν διαθέτει πτυχίο ιατρού και πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις συμβουλές του»... Είπαμε, να κερδίσουμε αναγνώστες, αλλά να μην βρούμε και το μπελά μας.

Πάντως αν και εσείς έχετε κάποιο «λεπτό» πρόβλημα, ας πούμε πώς να βρείτε δουλειά σε εφημερίδα χωρίς τα προσόντα του Οζυ, μπορείτε να του γράψετε στο μέιλ: askdozzy@sunday-times.co.uk."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς